Αναγνώριση! Επίτιμος δημότης Σπάρτης στις 29/5 ο Μητροπολίτης Ευστάθιος

Mayfair_Club

Ανήμερα της επετείου Άλωσης της Πόλης η τελετή ανακήρυξης του ποιμενάρχη

Παρασκευή, 18 Μάιος 2018 13:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναγνώριση! Επίτιμος δημότης Σπάρτης στις 29/5 ο Μητροπολίτης Ευστάθιος

Αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σπάρτης, αποτελούμενη από τον δήμαρχο κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρο Μοιράγια και επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, επισκέφθηκε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, το πρωί της Παρασκευής 18/5. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παράδοση στον σεπτό ποιμενάρχη, των πρακτικών της ομόφωνης απόφασης από πρόσφατη συνεδρίαση, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Σπάρτης θα ανακηρύξει επίτιμο δημότη του τον κ. Ευστάθιο, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό το επί τριάντα οκτώ έτη πολύτιμο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο.

Αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, ο σεβασμιώτατος ευχαρίστησε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Σπάρτης για την εξαιρετικά τιμητική απόφασή του, τονίζοντας ότι την αποδέχεται ως έκφραση σεβασμού και αγάπης στο πρόσωπό του, αν και πιστεύει ότι δεν έχει κάνει τίποτα άξιο επαίνου, παρά μόνο το καθήκον και το χρέος του. Επίσης, επαίνεσε το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης για την άψογη συνεργασία με την ΙΜΜΣ επ’ ωφελεία των εμπερίστατων συνανθρώπων μας. Ολοκληρώνοντας, επισήμανε ότι «χωρίς την αγάπη και την στήριξη του χριστεπώνυμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας, όπως και των ομογενών μας, δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν, αλλά και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους εν μέσω οικονομικής κρίσης, τα θεάρεστα έργα που έχει υπό την επιμέλειά της η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης».

Η τελετή ανακήρυξης του κ. Ευσταθίου σε επίτιμο δημότη Σπάρτης θα λάβει χώρα την Τρίτη 29 Μαΐου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Σπάρτης, αμέσως μετά τις εκδηλώσεις για τα φετινά «Παλαιολόγεια» στον βυζαντινό Μυστρά.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος