Βαρύς ο πέλεκυς! Κάθειρξη 150 ετών και πρόστιμο 3 εκ. ευρώ για μεταφορά μεταναστών στη Λακωνία

Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 17:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βαρύς ο πέλεκυς! Κάθειρξη 150 ετών και πρόστιμο 3 εκ. ευρώ για μεταφορά μεταναστών στη Λακωνία

Ποινή κάθειρξης 150 ετών (από τα οποία εκτίσιμα είναι τα 25), καθώς και χρηματική ποινή 2,9 εκατ. ευρώ, επέβαλε την Τρίτη 15/5 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε έναν Σύρο καπετάνιο κλεμμένου σκάφους, το οποίο τον Οκτώβριο του 2014 προσάραξε στην ακτή του Πόρτο Κάγιο Λακωνίας, με 28 παράτυπους Σύρους μετανάστες. Σημειώνεται ότι η  εν λόγω ποινή είναι κατά 3 χρόνια λιγότερα από την πρωτόδικη ποινή.

Πάντως, ο καπετάνιος αθωώθηκε από την κατηγορία της συμμετοχής στην εγκληματική ομάδα που διακινούσε παράνομους μετανάστες και ως μέλος της είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό.

Το πολυτελές σκάφος, αξίας περίπου 100.000 ευρώ, είχε κλαπεί από τη μαρίνα του Λαυρίου και οι διακινητές μετέφεραν με αυτό τους μετανάστες στην Ιταλία. Στη διαδρομή, όμως,  ξέμειναν από καύσιμα και αναγκάστηκαν να ρίξουν άγκυρα στις ακτές της Λακωνίας.

Με πληροφορίες από εφημερίδα «Ελευθερία»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος