Διεθνής αναγνώριση για το παρθένο ελαιόλαδο της Πετρίνας! (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club

Δύο βραβεία σε διαγωνισμό στο Λονδίνο έλαβε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της περιοχής

Τρίτη, 15 Μάιος 2018 12:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διεθνής αναγνώριση για το παρθένο ελαιόλαδο της Πετρίνας! (ΦΩΤΟ)

Σε παγκόσμια κλίμακα αναγνωρίστηκε η αξία του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου της Πετρίνας και του αγροτικού συνεταιρισμού της περιοχής που παράγει το προϊόν. Συγκεκριμένα, ο συνεταιρισμός διακρίθηκε σε δύο κατηγορίες στον Διεθνή Διαγωνισμό “LONDON  INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETITIONS”(QUALITY & HEALTH), κατακτώντας δύο χάλκινα μετάλλια!

Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πετρίνας εκπροσώπησαν στο διαγωνισμό ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Καπασούρης και μέλη της σχετικής επιτροπής.

Έτσι αποδεικνύεται ότι όταν η συνεταιριστική ιδέα υλοποιείται με γνώμονα το κοινό συμφέρον και την βέλτιστη επιβίωσή της,  έχουμε τέτοιου είδους εξαίρετα αποτελέσματα.  Πλέον, για το «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» ανοίγονται νέοι ορίζοντες με παγκόσμια αναγνώριση…

Λίγα λόγια για τον Αγροτικό
Συνεταιρισμό Πετρίνας
Το 1907 ο διορατικός δάσκαλος Στυλιανός Κ. Κουτούπης (1874-1945) εμπνεύστηκε τη συνεταιριστική ιδέα. Η ιδέα αυτή έγινε πραγματικότητα την Άνοιξη του 1915, χρονιά που ιδρύεται ο πρώτος ίσως Συνεταιρισμός στην Ελλάδα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρίνας.

Το 1938 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρίνας εφάρμοσε πρώτος στην Ελλάδα το σύστημα της κοινής έκθλιψης του ελαιοκάρπου λίγες μόνο ώρες μετά τη συλλογή του που αποτελεί ανεπανάληπτο και κορυφαίο επίτευγμα στην εξέλιξη της συνεταιριστικής ιδέας, πετυχαίνοντας την ποιοτική βελτίωση του ελαιόλαδου, την καλύτερη αξιοποίηση του Ελαιουργείου του και την κοινωνική συνοχή των μελών του.

Σήμερα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρίνας διαθέτει ιδιόκτητες, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις που καλύπτουν επιφάνεια 2.000 τ.μ περίπου για τη στέγαση των γραφείων του, του ελαιουργείου του, του τυποποιητηρίου, των αποθηκευτικών χώρων και του εν εξοπλισμού του καθώς και ιδιόκτητη ακάλυπτη επιφάνεια 1.000 τ.μ περίπου για την άνετη φορτοεκφόρτωση των προϊόντων του. Η μέση ετήσια παραγωγή του αποκλειστικά σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (extra virgin olive oil) με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π) ανέρχεται περίπου σε 300 τόνους. Και διαθέτει για την αποθήκευση του ελαιολάδου, 10 ανοξείδωτες ελαιοδεξαμενές, συνολικής χωρητικότητας περίπου 300 τόνων.

Εν τέλει, μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πετρίνας θα σας πείσει.

Από την πλευρά  μας συγχαίρουμε τέτοιου είδους προσπάθειες και ευελπιστούμε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για άλλους συνεταιρισμούς και όχι μόνο.

Ρεπορτάζ: Ελένη Τζανετάκου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος