Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης

Mayfair_Club

Πρόταση του Δ. Σπάρτης για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ

Τρίτη, 15 Μάιος 2018 12:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης

Αίτηση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου Σπάρτης», συνολικής δημόσιας δαπάνης 994.517,77 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΣΠΑ 2014-2020) υπέβαλε ο Δήμος Σπάρτης.

Η πρόταση υποβλήθηκε σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης, στο πλαίσιο της αριθ. πρωτ. οικ. 12594/23-11-2017, πρόσκλησης της Ειδ. Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει, με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων -Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις» και της Δράσης 10.4c.15.1.3: «Ενεργειακές αναβαθμίσεις Δημόσιων Κτιρίων Περιφερειών σε μετάβαση», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Αντικείμενο της προταθείσας πράξης είναι η ενεργειακή αναβάθμιση σε κατηγορία Β’ και άνω του κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου Σπάρτης με σκοπό τη μείωση των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου. Με τις επεμβάσεις που θα γίνουν προβλέπεται η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου με: α) ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, β) αντικατάσταση του πάνελ της στέγης με νέα θερμομονωτικά επαρκή, γ) αντικατάσταση των κουφωμάτων και των υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, δ) προσθήκη θερμομόνωσης επί του κελύφους, ε) αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης - κλιματισμού - αερισμού - ζεστού νερού χρήσης, στ) αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους χαμηλής ενεργειακής στάθμης και συστήματα αυτοματισμού και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ με σκοπό τον ενεργειακό συμψηφισμό (net metering). Ταυτόχρονα οι επεμβάσεις αφορούν και εργασίες για την εξυπηρέτηση αθλητών με κινητικά προβλήματα -ΑΜΕΑ αλλά και μικρή αναδιάταξη των κερκίδων των θεατών για την ασφαλή διαφυγή τους σε περίπτωση κινδύνου.

Άμεσα οφέλη από την υλοποίηση της πράξης είναι η μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας του κτιρίου, η μείωση του κόστους λειτουργίας του και η βελτίωση του εσωτερικού κλίματος. Αποτέλεσμα της υλοποίησης του έργου θα είναι ένα ενεργειακά αναβαθμισμένο και περιβαλλοντικά βιώσιμο κτίριο, με χαμηλή κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας και μικρό κόστος λειτουργίας, το οποίο θα εξυπηρετεί πλέον και αθλητές - θεατές με κινητικά προβλήματα –ΑΜΕΑ. Μέσω των παραπάνω θα βελτιωθεί μακροπρόθεσμα και η ποιότητα ζωής των αθλούμενων και των κατοίκων της περιοχής της Σπάρτης.

«Η ανάπτυξη της ενεργειακής κουλτούρας και η εξοικονόμηση ενέργειας θα προσφέρει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οικονομικά, κοινωνικά αλλά και περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς συμβάλλει μεταξύ άλλων στη προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και στη προστασία του περιβάλλοντος» επισημαίνει ο Δ. Σπάρτης.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος