Αυξήθηκαν αισθητά οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου Μυστρά!

Mayfair_Club

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

Τρίτη, 15 Μάιος 2018 12:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυξήθηκαν αισθητά οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου Μυστρά!

Η  Ελληνική  Στατιστική  Αρχή  (ΕΛΣΤΑΤ)  ανακοίνωσε  τα  αποτελέσματα  της Έρευνας  Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων για τον μήνα Ιανουάριο 2018.

Πιο συγκεκριμένα: Κατά  τον  μήνα  Ιανουάριο  2018  σε  σχέση  με  τον  αντίστοιχο  μήνα  του  2017, παρατηρήθηκε  αύξηση  των  επισκεπτών  των  Μουσείων  κατά  5,5%,  αύξηση  των  επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 10,6%  και μείωση των εισπράξεων κατά 1,4%.

Στους  αρχαιολογικούς  χώρους,  κατά  τον  μήνα  Ιανουάριο 2018  σε  σύγκριση  με  τον
αντίστοιχο μήνα του 2017, παρατηρείται αύξηση  των  επισκεπτών κατά 28,1%, αύξηση των  επισκεπτών  ελεύθερης  εισόδου  κατά  33,6%  και  αύξηση  των  εισπράξεων  κατά 16,6%.

Ανοδική τάση επισκεψιμότητας
στον αρχ. χώρο Μυστρά
Σε ό,τι αφορά τον αρχαιολογικό χώρο Μυστρά καταγράφεται αισιόδοξη εικόνα, καθώς τον Ιανουάριο του 2018, οι επισκέπτες ανήλθαν σε 1.794, δηλαδή 283 περισσότεροι από τον αντίστοιχο μήνα του 2017 (1.511),  αύξηση που «μεταφράζεται» σε ποσοστό 18,7%.

Σαφέστερο δείγμα για την ανοδική πορεία που χαρακτηρίζει την επισκεψιμότητα στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά φαίνεται και από τη σύγκριση του συνολικού αριθμού τουριστών που διάβηκαν την πύλη της καστροπολιτείας για τα έτη 2016 και 2017. Πρόπερσι (2016), οι επισκέπτες ήταν 114.293, τη στιγμή που το περασμένο έτος (2017) αυξήθηκαν σε 125.549, ήταν δηλαδή 11.256 περισσότεροι.

Όπως φανερώνουν τα στοιχεία, οι ενέργειες και δράσεις στην τουριστική πολιτική του Δ. Σπάρτης, σε συνεργασία με επαγγελματίες και φορείς του τόπου, αποδίδουν (χειροπιαστούς) καρπούς. Μακάρι, οι επιδόσεις να σημειώσουν περαιτέρω βελτίωση ενόψει και της φετινής τουριστικής περιόδου, όπου υπάρχουν θετικές προβλέψεις για την ελληνική τουριστική κίνηση.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος