Εκβιασμό με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ «βλέπουν» οι Λάκωνες βιοκαλλιεργητές

Mayfair_Club

Καταγγέλλουν «τεχνητή λύση για “μαϊμού” αιτήσεις» με κίνδυνο να χαθούν οι ενισχύσεις

Τρίτη, 08 Μάιος 2018 19:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκβιασμό με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ «βλέπουν» οι Λάκωνες βιοκαλλιεργητές

Μέσω ενός πλασματικού αριθμό Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) για τα μισθωμένα αγροτεμάχια και παρά το γεγονός ότι το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ εμφανίζει μήνυμα «ο αριθμός δεν είναι έγκυρος», γίνονται δεκτές οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, υποστηρίζει σε επιστολή-καταγγελία της η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας. Η επιστολή κοινοποιείται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου και τον βουλευτή Λακωνίας, Σταύρο Αραχωβίτη.

Η Ένωση κάνει λόγο για στυγνό εκβιασμό, υπογραμμίζοντας ότι «η μη αποδοχή από τους δικαιούχους του πλασματικού ΑΤΑΚ, δεν οριστικοποιεί την αίτηση ΟΣΔΕ, άρα χάνονται οι  ενισχύσεις».

Μάλιστα, οι Λάκωνες βιοκαλλιεργητές καλούν τους αγρότες όλης της χώρας «να μη δεχθούν τον πλασματικό ΑΤΑΚ και να αναφέρουν τον εκβιασμό για την υποχρεωτική δήλωση πλασματικού ΑΤΑΚ», προσθέτοντας ότι «η εντολή για την αναγραφή του πλασματικού ΑΤΑΚ είναι προφορική και δεν μπορεί να επιβληθεί χωρίς να είναι γραπτή».

Ολόκληρη η επιστολή του προέδρου της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Λακωνίας, κ. Δημήτρη Καραμπάση, έχει ως εξής:

«Πρόσφατα είχατε υποσχεθεί στους Έλληνες αγρότες ότι δεν θα εφαρμοσθεί ο ΑΤΑΚ στην Ενιαία Ενίσχυση του 2018 για τα μισθωμένα αγροτεμάχια. Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι υποσχεθήκατε ένα μεγάλο ψέμα.

Ενώ αρχικά όταν ξεκίνησε η διαδικασία της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για τα μισθωμένα αγροτεμάχια χωρίς κωδικό ΑΤΑΚ, δεν μπορούσε να ενεργοποιηθεί η αίτηση, στη συνέχεια, με τεχνητή λύση και “Μαϊμού κωδικό” η αίτηση γινόταν αποδεκτή.  Η τεχνητή λύση, δηλαδή ο πλασματικός αριθμός ΑΤΑΚ, ήταν η σιωπηρή και προφορική εντολή από εσάς προς τις πύλες εισόδου.

Η ευθύνη όμως σε περιπτώσεις ελέγχου, ανήκει και πάλι στους δικαιούχους διότι θα ισχυριστείτε για μια ακόμη φορά, ότι την αίτηση την υπέγραψε ο δικαιούχος. Όμως θα πρέπει να πείτε στους δικαιούχους ότι με πλασματικό ΑΤΑΚ, το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ βγάζει “Ο  ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟΣ”. Τώρα πως γίνεται η αίτηση αποδεκτή, το γνωρίζουν μόνο οι εμπλεκόμενοι… Προκύπτει όμως ότι η μη αποδοχή από τους δικαιούχους του πλασματικού ΑΤΑΚ, δεν οριστικοποιεί την αίτηση ΟΣΔΕ, άρα χάνεις τις ενισχύσεις. Για μια ακόμη φορά, στεγνός εκβιασμός.

Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών προτείνει στα μέλη της αλλά και σε όλους τους αγρότες ανά την επικράτεια να μην δεχθούν τον πλασματικό ΑΤΑΚ. Να αναφέρουν τον εκβιασμό για την υποχρεωτική δήλωση πλασματικού ΑΤΑΚ και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός τους. Η εντολή για την αναγραφή του πλασματικού ΑΤΑΚ είναι προφορική και δεν μπορεί να επιβληθεί χωρίς να είναι γραπτή! Είναι δικαίωμα όλων η επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Οι Βιοκαλλιεργητές ανά την επικράτεια εκτός από τα προαναφερόμενα και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός τους, να διεκδικήσουν τα χρήματα που επιβλήθηκαν ως ποινές μετά τον κατακερματισμό των αγροτεμαχίων (μη επιλέξιμα, πυκνότητα φύτευσης) τα οποία είναι περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.

Όσοι από τους συναδέλφους αποδεχθούν εν γνώσει τους αυτή τη μη νόμιμη ενέργεια, αναλαμβάνουν και την ευθύνη των πράξεών τους. Αυτοί που θα γλιτώσουν για μια ακόμη φορά, είναι οι “εντέλοντες προφορικά”. Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους κατέχοντες μισθωμένες εκτάσεις χωρίς ΑΤΑΚ, στο να χάσουν τις ενισχύσεις τους. Ευχόμαστε και ελπίζουμε, έστω και στο και πέντε, οι αρμόδιοι να συνετιστούν. Με τον πρώτο διασταυρωτικό έλεγχο θα βρεθούν δεκάδες αγροτεμάχια με τον ίδιο ΑΤΑΚ. Ο κ. Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης θα έχει τον πρώτο λόγο, και ας μην ήταν εκείνος που σύστησε τον ΑΤΑΚ».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος