«Ασπίδα» κατά της σφήκας της καστανιάς στη Λακωνία

Mayfair_Club

Έντομο-«φονιάς» θα «αναλάβει» την καταπολέμηση του εχθρού των καστανεώνων

Δευτέρα, 07 Μάιος 2018 14:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ασπίδα» κατά της σφήκας της καστανιάς στη Λακωνία

Στο πλαίσιο του προγράμματος βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς, η  Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, πραγματοποίησαν εξαπόλυση του εντόμου Torymus sinensis σε καστανεώνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Από τις 2 Μαΐου έως τις 5 Μαΐου, εξαπολύθηκαν συνολικά 12.000 έντομα σε 60 διαφορετικές θέσεις προσβεβλημένων -από σφήκα της καστανιάς-  περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Το έντομο το οποίο εξαπολύθηκε είναι παρασιτοειδές της σφήκας της καστανιάς. Τα θηλυκά άτομα θα γεννήσουν τα αυγά τους μέσα στις κηκίδες που έχει δημιουργήσει η σφήκα και θα καταστρέψουν τις προνύμφες της.

Στόχος για το 2018 είναι να εγκατασταθεί το έντομο στην περιοχή και να πολλαπλασιαστεί. Το 2019 θα υπάρχουν περισσότερες κηκίδες στα δέντρα των καστανεώνων από ότι φέτος, ενώ από το 2020 και μετά θα αρχίσει ορατά η μείωση του αριθμού των κηκίδων στα δέντρα.

Οι αρμόδιοι καλούν τους παραγωγούς να μην πραγματοποιήσουν ψεκασμούς στις καστανιές τους με χρήση εντομοκτόνων έως τα τέλη Ιουνίου. Επίσης, δεν πρέπει να αφαιρέσουν και να καταστρέψουν τις κηκίδες από τις καστανιές φέτος και τον επόμενο χρόνο, γιατί εκεί θα εναποθέσει τα αυγά του το έντομο.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων (Λακωνία: 2731363302).

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος