Πίνουν και οδηγούν οι Πελοποννήσιοι

Mayfair_Club

Τέταρτη σε παραβάσεις που αφορούν οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 08:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πίνουν και οδηγούν οι Πελοποννήσιοι

Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει το φαινόμενο της οδήγησης οχημάτων υπό την επήρεια οινοπνεύματος στους δρόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως φανερώνουν έλεγχοι της Τροχαίας. Το γεγονός ότι η περιφέρεια κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας παραβατικότητας προξενεί προβληματισμό στην ΕΛΑΣ, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες, όπως στη Λακωνία, που τα τελευταία χρόνια μετρά δεκάδες θύματα σε τροχαία δυστυχήματα. Μάλιστα, σε κάποια εκ των θανατηφόρων  τροχαίων στον νομό, ο παράγοντας της αυξημένης κατανάλωσης οινοπνεύματος ή μέθης, στάθηκε μοιραίος για αρκετούς συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχίζονται οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη εβδομάδα (από 9 έως 15 Απριλίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στην παράβαση της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Στο πλαίσιο αυτό, από 688 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 13.800 οχήματα και βεβαιώθηκαν 879  παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις που αφορούν την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (178), της Κρήτης (100), της Κεντρικής Μακεδονίας (89) και της Πελοποννήσου (80).

Όπως υπογραμμίζει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ότι «οδηγώ με ασφάλεια» σημαίνει:
- Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.
- Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
-  Σέβομαι τα όρια ταχύτητας
-  Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
- Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
- Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
- Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες
- Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων
- Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας
- Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
- Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος
- Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος