Π. Τατούλης: «Σε κοινούς δρόμους μπορούν να βαδίσουν στον Πολιτισμό Ελλάδα και Κίνα»

Mayfair_Club
Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 12:57 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Π. Τατούλης: «Σε κοινούς δρόμους μπορούν να βαδίσουν στον Πολιτισμό Ελλάδα και Κίνα»

Την Κεντρική Ακαδημία Καλών Τεχνών, την Ακαδημία Ζωγραφικής και το Εθνικό Μουσείο επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας παραμονής του στο Πεκίνο.
Στην Κεντρική Ακαδημία Καλών Τεχνών, τον κ. Τατούλη υποδέχτηκε ο πρόεδρός της, κ. Fan Di An. Στη συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. Fan Di An ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τη διοικητική λειτουργία της Ακαδημίας και για τους τομείς του πολιτισμού που αυτή ασχολείται.
 
Από μέρους του, ο κ. Τατούλης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα και η Κίνα μπορούν να βαδίσουν σε κοινούς δρόμους στο χώρο του Πολιτισμού αφού και οι δύο πολιτισμοί, ο Ελληνικός και ο Κινεζικός, αποτελούν θεμελιωτές του Δυτικού και Ανατολικού Πολιτισμού αντίστοιχα, συνιστώντας με την αλληλεπίδρασή τους έναν Παγκόσμιο Πολιτισμό.
Επί τη βάσει αυτής της διαπίστωσης, οι κ.κ. Τατούλης και Fan Di An, συμφώνησαν να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργιών, στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών, για τη διεξαγωγή εκθέσεων σε Ελλάδα και Κίνα, με ανταλλαγές Ελλήνων και Κινέζων καλλιτεχνών. Ας σημειωθεί ότι φέτος η Ακαδημία συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας.
 
Στη συνέχεια, ο κ. Τατούλης βρέθηκε στην Ακαδημία Ζωγραφικής όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρός της,  Wu Hong Liang. Ο κ. Τατούλης αφού ξεναγήθηκε στην Έκθεση της Ακαδημίας, συμμετείχε σε διαβουλεύσεις με τη Διοίκησή της, παρουσία του Wang Ming Ming, τον απερχόμενο πρόεδρο της Ακαδημίας και σημαντικό φίλο της Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων, αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί στην Πελοπόννησο η Έκθεση του σημαντικού Κινέζου ζωγράφου Qi Baishi, πριν αυτή μεταφερθεί στην Έκθεση του Λιχτενστάιν που αποτελεί μεγάλο γεγονός, καθώς για πρώτη φορά θα εκτεθούν έργα του συγκεκριμένου ζωγράφου εκτός Κίνας.
 
Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεναγήθηκε στα σημαντικότερα εκθέματα του Εθνικού Μουσείου, το οποίο επισκέφτηκε μετά από επίσημη πρόσκλησή του.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος