Η ΕΛΜΕ Λακωνίας καταδικάζει τη στρατιωτική επίθεση στη Συρία

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019
Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 12:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η ΕΛΜΕ Λακωνίας καταδικάζει τη στρατιωτική επίθεση στη Συρία

Ανακοίνωση με την οποία αποδοκιμάζει τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εξέδωσε η ΕΛΜΕ Λακωνίας. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Καταδικάζουμε τις πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία από ΗΠΑ-ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΓΑΛΛΙΑ, ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του πολύπαθου συριακού λαού, που ζει εδώ και χρόνια την φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς.  Μάς βρίσκουν κάθετα αντίθετους γιατί επιπλέον εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου.

Ο πόλεμος δεν είναι η λύση για το δράμα του συριακού λαού αλλά θα δημιουργήσει νέα προβλήματα και θα διευρύνει την σύγκρουση. Είναι  σαφές ότι περιφερειακές δυνάμεις (Τουρκία-ΙΡΑΝ-Ισραήλ) αλλά και οι παγκόσμιες υπερδυνάμεις ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ- με τη στήριξη του ΝΑΤΟ και την κάλυψη και της Ε.Ε., και η ΡΩΣΙΑ,  επενδύουν στην στρατηγική της έντασης, προκειμένου να μπορούν να διαπραγματευτούν από θέση ισχύος την εμπλοκή τους στην επόμενη μέρα της Συρίας.

Αντίθετα με την επιλογή του πολέμου, οι διπλωματικές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και ο ενεργός ρόλος των διεθνών οργανισμών αποτελεί μονόδρομο για το τελείωμα του δράματος ενός ολόκληρου λαού, αλλά και το σβήσιμο της σπίθας ενός γενικευμένου πολέμου. Στόχος της διεθνούς κοινότητας πρέπει να παραμείνει η προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής και βιώσιμης λύσης στη Συρία, που και τον πόλεμο θα τερματίσει και θα αποκαταστήσει την ειρήνη στη χώρα, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η επιστροφή εκατομμυρίων προσφύγων στις εστίες τους.

Είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η κινητοποίηση του Ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης για ένα νέο φιλειρηνικό κίνημα ώστε να σηκώσουμε ψηλά το αίτημα για την αλληλεγγύη και την συνύπαρξη μεταξύ των λαών και το σταμάτημα των πολεμικών συγκρούσεων.

αλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους μέσα από  συλλογικές- μαζικές διαδικασίες να συμμετέχουν  ενεργά στις φιλειρηνικές κινητοποιήσεις και δράσεις των συνδικάτων  για την αποτροπή της συνέχισης του πολέμου, την επίλυση της συριακής κρίσης και την καταδίκη των εγκλημάτων που συντελούνται εκεί για να τελειώσει επιτέλους το μαρτύριο του Συριακού λαού.
- Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις -  Ναι στην ειρήνη – Ναι στην Αλληλεγγύη των λαών
- Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας έμμεση ή άμεση σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος