Αιολικό πάρκο στην Αρκαδία επισκέφτηκαν τα παιδιά της ενορίας Κοκκινόραχης (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club
Τρίτη, 17 Απρίλιος 2018 13:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αιολικό πάρκο στην Αρκαδία επισκέφτηκαν τα παιδιά της ενορίας Κοκκινόραχης (ΦΩΤΟ)

Μία ενδιαφέρουσα εκδρομή πραγματοποίησαν τα παιδιά των ενοριακών συντροφιών της Κοκκινόραχης μαζί με τους γονείς τους, την Τετάρτη μετά από το Πάσχα 11 Απριλίου 2018.

Επισκέφτηκαν το Αιολικό Πάρκο «ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ – ΖΕΦΥΡΟΣ», που βρίσκεται στο Βαλτέτσι Αρκαδίας. Ξεναγήθηκαν στο αιολικό πάρκο από τον συμπατριώτη τους κ. Χριστόφορο Πανάγο που είναι ο προϊστάμενος Συντήρησης & Λειτουργίας ανεμογεννητριών Νοτίου Ελλάδος για την Vestas.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την αιολική ενέργεια, για τα μέρη & την λειτουργία της ανεμογεννήτριας, ενημερώθηκαν για τον εξοπλισμό ασφαλείας και για τις  εργασίες στις ανεμογεννήτριες.

Η ενδιαφέρουσα αυτή ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την είσοδο ανά δύο ατόμων και με την συνοδεία δύο τεχνικών μέσα στην ανεμογεννήτρια.

Στο τέλος ο εφημέριος της ενορίας π. Συμεών Παπαγεωργίου και η κατηχήτρια Δέσποινα Παπαδοπούλου Κουκούτση, ευχαρίστησαν τον κ. Πανάγο και τους τεχνικούς γι’ αυτό που έζησαν τα παιδιά το πρωινό αυτό της Τετάρτης του Πάσχα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών, όπου προσκύνησαν το καθολικό της μονής και ξεναγήθηκαν στο Κρυφό Σχολειό. Η μοναχή Αικατερίνη ή οποία είναι και ιατρός, μίλησε καρδιακά στα παιδιά για την ανάσταση του Κυρίου και την ιστορία της Μονής.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη σε ένα πανέμορφο γραφικό αγρόκτημα που έχει πολύ ενδιαφέρον. Ονομάζεται «Τα Παπάκια» και είναι ένα στολίδι της Καρύταινας. Τεράστιος πολυχώρος με πάρκο περιπέτειας για μικρά και μεγάλα παιδιά, λιμνούλες, ποταμάκια, δασικά μονοπάτια με άγρια και ήμερα ζώα, καφετέρια, εστιατόριο, γήπεδα αθλητισμού, πάρκα εδώ κι εκεί, αγριογούρουνα, ελάφια, ζαρκάδια και φυσικά πολλά πολλά παπάκια να τρέχουν εδώ κι εκεί ...σε ένα σκηνικό που παίρνεις μέρος, σα να παίζεις ρόλους σε ταινία.

Με όλα αυτά ολοκληρώθηκε η Πασχαλινή αυτή εκδρομή, που έμεινε ανεξίτηλη στην μνήμη των παιδιών.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος