Το ΠΣ κλήθηκε να εγκρίνει μελέτη για έργο που ήδη υλοποιείται στο Γύθειο!

Mayfair_Club

Η ανάπλαση της πόλης έχει ξεκινήσει

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018 09:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το ΠΣ κλήθηκε να εγκρίνει μελέτη για έργο που ήδη υλοποιείται στο Γύθειο!

Για την έγκριση μελέτης του έργου διαμόρφωσης τμημάτων (αναπλάσεις-πεζοδρομήσεις) των παραλιακών οδών Βασιλέως Παύλου και Τζανή Τζαννετάκη στο Γύθειο, κλήθηκε να ψηφίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης 10 Απριλίου.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι το συμβούλιο επέλεξε να προχωρήσει στην έγκριση της μελέτης, τη στιγμή που η υλοποίηση του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά σημαντικό βαθμό. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΠΣ είχε προχωρήσει στην καταψήφιση του εν λόγω έργου το καλοκαίρι του 2017.

Τελικά, το συμβούλιο προχώρησε στην έγκριση της μελέτης κατά πλειοψηφία, με ψήφους 15 υπέρ και 11 κατά.

Πελοπόννησος Πρώτα:
«Τι άλλο θα δούμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!»
Καυστική ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα»:

«Μια μελέτη που δε μας παρουσίασε ποτέ κανείς και αφορά σοβαρό έργο που μεγάλο μέρος του έχει ήδη εκτελεστεί (!), κληθήκαμε να εγκρίνουμε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΕ.ΣΥ.) την Τρίτη 10/4/18.

 Ήταν το 8ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και αφορούσε την έγκριση μελέτης για τη διαμόρφωση του παραλιακού δρόμου του Γυθείου, που έχει χαρακτηριστεί εθνικός και επαρχιακός. Πρόκειται για έναν δρόμο μεγάλης αξίας για την πόλη, μιας και συνδέεται με ζητήματα λειτουργίας του λιμανιού, κυκλοφοριακά, επαγγελματικά (με τα κατά μήκος ιδιωτικά καταστήματα), έκτακτης ανάγκης, εξυπηρέτησης των πεζών, των ποδηλάτων κ.λπ.

Με τόσες σοβαρές χρήσεις και με την εμπλοκή πολλών υπηρεσιών, όπου άλλες γνωμοδοτούν και άλλες εγκρίνουν, θα περίμενε κανείς μια τέτοια μελέτη αφενός να είναι άρτια και αφετέρου συντεταγμένα να ακολουθήσει για έγκριση όλες τις θεσμοθετημένες διαδικασίες και μετά να προχωρήσει η υλοποίησή της (το έργο).

Ωστόσο, εμείς στη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. κληθήκαμε να αποφανθούμε για:
α) Μια μελέτη που δεν είδαμε ποτέ και δεν την παρουσίασε κανείς!
β) Μια μελέτη για την οποία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το 111480/18.5.2017 έγγραφό της έχει ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία για να αποφανθεί και για να την προωθήσει περαιτέρω και, το πιο σημαντικό
γ) Μια μελέτη που, όπως ακούσαμε από την αρμόδια αντιδήμαρχο, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, έχει εκτελεστεί επί τόπου μεγάλο μέρος της!!!

Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι με αυτά τα στοιχεία και παρά τις έντονες αντιδράσεις κοινωνικών φορέων και ενεργών πολιτών της περιοχής, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη με το επιχείρημα του Περιφερειάρχη ότι πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς, άρα και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης!

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος σέβεται τις διαδικασίες, τους νόμους και το Περιφερειακό Συμβούλιο και γιατί αφήνουν να εκτίθενται και να διασύρονται συλλογικά όργανα, όπως είναι το ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου και το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Μάνης!

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται εκτελεσμένα έργα του Δήμου Ανατολικής Μάνης για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οφείλουμε αυτό να το σταματήσουμε. Όλη η ευθύνη είναι στον Περιφερειάρχη, στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και στη χωρική Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας που επιτρέπουν να έρχονται για συζήτηση και έγκριση μελέτες με τέτοια χαρακτηριστικά.

Πηγαίνοντας για τις εκλογές του 2019, κάποιοι ξεχνούν και υποτάσσουν το θεσμικό τους ρόλο προκειμένου να εξυπηρετήσουν πελατειακές σχέσεις. Ο κατήφορος αυτός που δεν έχει “πάτο”, μιας και ξεπερνούν τα αυτονόητα, τους βάζει απέναντι στην κοινή γνώμη, στη λογική και τις απαιτήσεις των καιρών να αλλάξει ρότα αυτή η κοινωνία.

Ας μην ψάχνουμε μόνο μακριά μας να βρούμε τους υπαίτιους για τη μνημονιακή μας βαρβαρότητα».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος