Αυξημένη η πασχαλινή κίνηση στη Σπάρτη αλλά όχι για όλους (VIDEO)

Mayfair_Club

Π. Φλώρος: «Ίσως η καλύτερη εορταστική περίοδος των τελευταίων ετών» - Ψηλά εστίαση και πασχαλινό τραπέζι, χαμηλά ένδυση-υπόδυση στη Σπάρτη

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018 09:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυξημένη η πασχαλινή κίνηση στη Σπάρτη αλλά όχι για όλους (VIDEO)

Αρκετά θετικά ήταν τα ποσοστά της εμπορικής κίνησης στη Σπάρτη, κατά τις ημέρες του Πάσχα. Ο τζίρος των καταστηματαρχών αυξήθηκε σε σημαντικό βαθμό, ωστόσο δεν έμειναν όλοι ικανοποιημένοι, καθώς οι καταναλωτές έδειξαν προτίμηση σε συγκεκριμένους εμπορικούς τομείς. Κάθε λόγο να χαμογελούν είχαν οι επιχειρηματίες της εστίασης και των ειδών διατροφής που σχετίζονται με το πασχαλινό τραπέζι, ενώ στην αντίπερα όχθη, οι κλάδοι ένδυσης και υπόδησης φαίνεται ότι κινήθηκαν σε «ρηχά νερά».

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στον «Λακωνικό Τύπο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, κ. Παναγιώτης Φλώρος, «η επισκεψιμότητα κατά την εορταστική περίοδο στη Σπάρτη, αλλά και τη γενικότερη περιοχή της Λακωνίας ήταν καλύτερη. Ίσως η καλύτερη των τελευταίων ετών της κρίσης. Ήρθε πολύς κόσμος στην περιοχή μας, ίσως και λόγω της ευκολότερης πρόσβασης και των σημείων ενδιαφέροντος που έχουμε να επιδείξουμε».

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Φλώρου στον "Λακωνικό Τύπο"

Σε υψηλές «πτήσεις»
Μάνη, Μονεμβασιά, Νεάπολη
Κατακλύστηκαν από επισκέπτες οι νότιες περιοχές του νομού Λακωνίας κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Τα τουριστικά καταλύματα σε Μάνη, Μονεμβασιά και Νεάπολη παρουσίασαν πληρότητα που -σε ορισμένες περιπτώσεις- προσέγγισε και το 100%, με την πλειοψηφία των εκδρομέων να προέρχονται από περιοχές της Ελλάδας. Ανάλογη ήταν και η εικόνα στις επιχειρήσεις εστίασης, που παραδοσιακά έχουν την τιμητική τους τη συγκεκριμένη περίοδο.

Κορκίδης: «Ενδείξεις
οριακής βελτίωσης»
Εξάλλου, για ενδείξεις οριακής βελτίωσης της εικόνας της αγοράς και της κατανάλωσης, με αφορμή την πασχαλινή αγορά, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης.

Σε δήλωσή του για το φετινό πασχαλινό τζίρο, ο κ. Κορκίδης τόνισε πως «για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η υποχώρηση του κόστους του πασχαλινού τραπεζιού κατά 1,8% και η μικρή άνοδος της τάξεως του 1% - 1,2% που φαίνεται να σημείωσε ο φετινός πασχαλινός εορταστικός τζίρος στα καταστήματα λιανικής, συνιστούν ενδείξεις οριακής βελτίωσης της εικόνας της αγοράς και της κατανάλωσης».

Παράλληλα, τονίζεται ότι οι πρώτες εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ για τόνωση των πωλήσεων εδράζονται τόσο στην ετήσια καταγεγραμμένη αύξηση κατά 0,9% του δείκτη κύκλου εργασιών, όσο και στις θετικές προοπτικές του τρέχοντος έτους.

«Εντούτοις και επειδή το 2018 αποτελεί ένα έτος καμπής για την ελληνική οικονομία, πρέπει να γίνει σαφές πως η ανοδική πορεία των οικονομικών δεικτών πρέπει να συμβαδίζει με τη βελτίωση της πραγματικής οικονομίας για την τόνωση του εγχώριου επιχειρείν», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη η πασχαλινή αγορά ήταν περιορισμένη σε χρόνο και χρήμα, μικρή σε διάρκεια και τζίρο, αλλά πολύ σημαντική για το λιανικό εμπόριο.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος