Επιδρομή της ΕΛΑΣ με 85 συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Χειροπέδες σε 22 άτομα στη Λακωνία

Παρασκευή, 13 Απρίλιος 2018 16:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιδρομή της ΕΛΑΣ με 85 συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (12/4) εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 1.059 άτομα, εκ των οποίων τα 745 ήταν ημεδαποί και 314 αλλοδαποί, καθώς και σε 755 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 158 άτομα, από τα οποία 83 ήταν ημεδαποί και 75 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 85 άτομα.

Πιο αναλυτικά στη Λακωνία συνελήφθησαν 22 άτομα και ειδικότερα: Οκτώ ημεδαποί και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ένας ημεδαπός για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και 12 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν ακόμα:

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας, μία περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει στις 22/9/2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, δύο περιπτώσεις κλοπών σε οικίες ημεδαπών, που είχαν γίνει στις 4/4/2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες σε βάρος ενός 36χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 374 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, επτά παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων και μία παράβαση για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti