Ιερέας παρίστανε τον… γιατρό στην Κυλλήνη!

Mayfair_Club

Χτυπούσε τους πιστούς με… γουδοχέρι για να τους θεραπεύσει

Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2018 18:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ιερέας παρίστανε τον… γιατρό στην Κυλλήνη!

Ιερέας από την Κυλλήνη Ηλείας ισχυριζόταν ότι «θεράπευε» τους πιστούς… χτυπώντας τους με «θαυματουργό» μεταλλικό γουδοχέρι! Τελικά, το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο κατέφυγε ο ιερέας-«ιατρός» έκρινε νόμιμη την απόφαση του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού να τον παύσει από τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με την «Espresso», ο κληρικός είχε παραπεμφθεί στο Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις... ανορθόδοξες πρακτικές που χρησιμοποιούσε στο ποίμνιό του, αναλαμβάνοντας ρόλο γιατρού. Όπως περιέγραφαν οι ίδιοι οι ασθενείς αλλά και συγγενικά πρόσωπά τους, ο ιερέας τούς χτυπούσε με σιδερένιο γουδοχέρι στα σημεία όπου πονούσαν, υποσχόμενος ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν καλά! Και μπορεί οι άτυχοι πιστοί που δέχονταν τα... ιερά χτυπήματα να ένιωθαν «ισχυρότατον πόνον και μούδιασμα», όπως καταθέτουν, ο παπάς όμως επέμενε πως θα βρουν «πλήρη ίασιν και θεραπείαν»! Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις οι ασθενείς όχι μόνο δεν έβρισκαν ανακούφιση στο ιατρικό πρόβλημά τους, αλλά η κατάσταση της υγείας τους επιδεινωνόταν από τις βίαιες «θεραπευτικές» μεθόδους του!

«Ο ιερέας μετέρχεται απαραδέκτους ιατρικώς και πιθανόν κολασίμους ποινικώς μεθόδους θεραπείας εις τους προσερχομένους προς αυτόν ασθενείς και εκζητούντας θεραπείαν, καίτοι ούτε δίπλωμα ιατρού κατέχει, ούτε ιατρικάς γνώσεις διαθέτει» αναφερόταν χαρακτηριστικά στο πειθαρχικό κατηγορητήριο. Επιπλέον, τις... ιατρικές υπηρεσίες του τις παρείχε με το... αζημίωτο, καθώς οι ασθενείς τού άφηναν έως και 50 ευρώ για κάθε επίσκεψη!

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος