Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στους δρόμους της Πελοποννήσου τον Μάρτιο

Mayfair_Club

Σε συνολικά 40 τροχαία περιστατικά

Τρίτη, 10 Απρίλιος 2018 15:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στους δρόμους της Πελοποννήσου τον Μάρτιο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Μαρτίου στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Τροχαία ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 40 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 35 που σημειώθηκαν το 2017.

Ειδικότερα σημειώθηκαν: Έξι θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το Μάρτιο του 2017), δύο τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 3 το Μάρτιο του 2017) και 32 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 25 το Μάρτιο του 2017).

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Νομών, καταγράφηκαν συνολικά 57 παθόντες (έναντι 45 το Μάρτιο του 2017). Ειδικότερα καταγράφηκαν: Έξι νεκροί (έναντι 5 το Μάρτιο του 2017), τρείς σοβαροί τραυματίες (όσοι και το Μάρτιο του 2017) και 48 ελαφρά τραυματίες (έναντι 37 τον Μάρτιο του 2017).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης, παραβίαση προτεραιότητας, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών, ολισθηρότητα οδοστρώματος και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας και οι Υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ επιπλέον πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Μάρτιο του 2018, συγκροτήθηκαν 501 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 14.480 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 151 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και (2.258) επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
- 1.710 για υπερβολική ταχύτητα.
- 116 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
- 150 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
- 45 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
- 103 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
- 4 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.
- 15 για παραβίαση σηματοδότη.
- 84 για Κ.Τ.Ε.Ο.
- 4 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.
- 16 για αντικανονικούς ελιγμούς.
- 11 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος