Μπαράζ διαρρήξεων τη Μ. Εβδομάδα σε Σπάρτη και Κλαδά

Εννέα οχήματα, μία ταβέρνα και ένα σπίτι στο στόχαστρο των δραστών

Τρίτη, 10 Απρίλιος 2018 12:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μπαράζ διαρρήξεων τη Μ. Εβδομάδα σε Σπάρτη και Κλαδά

Μπαράζ διαρρήξεων και κλοπών σημειώθηκαν τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, έξι περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και τρεις περιπτώσεις απόπειρας κλοπών σε οχήματα στη Σπάρτη. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής (6/4), στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας 28χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ο 28χρονος αφαίρεσε από τα οχήματα χρηματικά ποσά και προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από Μ. Πέμπτη (5/4) έως Μ. Παρασκευή (6/4), ο 28χρονος διέπραξε έξι περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και τρεις περιπτώσεις απόπειρας κλοπών σε οχήματα στη Σπάρτη. Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης εντόπισαν τον  28χρονο και τον συνέλαβαν στη Σπάρτη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

«Άνοιξε» περίπτερο στην Τρίπολη
και ταβέρνα στον Κλαδά
Εξάλλου, το βράδυ της Μ. Πέμπτης (5/4) συνελήφθη στον Κλαδά Σπάρτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, ένας 21χρονος Έλληνας, γιατί όπως προέκυψε από την προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, το βράδυ της Μ. Τετάρτης αφαίρεσε από περίπτερο στην Τρίπολη, διάφορα είδη τροφίμων. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, η… δράση του νεαρού δεν περιορίστηκε στη Σπάρτη, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Μ. Πέμπτης, είχε διαρρήξει μια ταβέρνα στον Κλαδά, απ’ όπου αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή. Ακολούθως, ο δράστης διέθεσε τον υπολογιστή σε έναν 32χρονο Έλληνα, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Ο 32χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Σπάρτη, ενώ ο φορητός υπολογιστής βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Απόπειρα διάρρηξης
σε σπίτι στον Κλαδά
Τα κρούσματα παραβατικότητας στον Κλαδά, όμως, δεν τελείωσαν με την προαναφερθείσα υπόθεση. Περίπου στις 7:30΄ μμ της Κυριακής του Πάσχα (8/4), άγνωστοι παραβίασαν το παράθυρο οικίας στον Κλαδά και εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο. Έγιναν, όμως αντιληπτοί από μία γυναίκα που επέβλεπε τον χώρο και τράπηκαν σε φυγή. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, η υπόθεση εξιχνιάστηκε. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου Έλληνα, για απόπειρα κλοπής, ενώ αναζητούνται και άγνωστοι συνεργοί του.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti