Πάει Γερμανία το Γυμνάσιο Γερακίου!

Mayfair_Club

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Τρίτη, 27 Μάρτιος 2018 08:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πάει Γερμανία το Γυμνάσιο Γερακίου!

Ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Γερακίου θα ταξιδέψει στο Saarbruecken της Γερμανίας, για την 3η φάση του Ευρωπαϊκού, χρηματοδοτούμενου  προγράμματος Erasmus+, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο. Το πρόγραμμα έχει  τίτλο «Γεωργών Παιδεία , Start-Up Farm:  Δεξιότητες για Μελλοντικούς Οικο-Γεωργούς», και σε αυτό συμμετέχουν ως εταίροι: το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ( συντονιστής του έργου), το ΚΕΑΝ, το ερευνητικό ίδρυμα IZES της Γερμανίας, ο Δήμος Ευρώτα, ο Δήμος του Murfatlar Ρουμανίας, το Γυμνάσιο Γερακίου, δήμου Ευρώτα και το Γυμνάσιο Andrian V. Radulescu από το Μουρφατλάρ της Ρουμανίας.

Κατά τη διετή διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές από τα δύο σχολεία εκπαιδεύονται, ώστε να αναπτύξουν  γνώσεις και δεξιότητες, με σκοπό, αφού γνωρίσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου τους,  να τα αξιοποιήσουν και να καλλιεργώντας  τη  γη τους  να παράγουν αλλά και να προωθούν τα υψηλής   ποιότητας  προϊόντα τους, εξασφαλίζοντας  παράλληλα  την αειφορία  στο περιβάλλον. Απώτερος σκοπός η διασφάλιση υψηλού επιπέδου επαγγελματικής αποκατάστασης, με βάση την οικο- γεωργία, προσαρμοσμένη στη σύγχρονη εποχή.

Για το σκοπό αυτό, από κοινού  οι μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων παρακολούθησαν μαθήματα από εξειδικευμένους επιστήμονες των συνεργαζόμενων φορέων ( Παν/μιο Αιγαίου, ΚΕΑΝ, IZES), σε δύο φάσεις ως τώρα. Η 1η φάση στο Γεράκι του Δήμου Ευρώτα, και η 2η φάση στο Μουρφατλάρ ( δίπλα στην Κωνστάντζα) της Ρουμανίας. Κατά τη διάρκεια αυτών των μαθημάτων, οι μαθητές από τις δύο χώρες γνωρίστηκαν μεταξύ τους , συνεργάστηκαν  και  πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις. Στη συνέχεια, αφού  μελέτησαν το εκπαιδευτικό  υλικό, εργάστηκαν ομαδικά και δημιούργησαν  εργασίες , κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, τις οποίες και θα παρουσιάσουν στη Γερμανία. Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί εκεί, όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των φορέων - εταίρων,  θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των ως τώρα εργασιών και θα καθοριστεί η συνέχεια του προγράμματος.  Από το Δήμο Ευρώτα θα παρευρεθούν ο δήμαρχος, Δήμος Βέρδος, και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ευρώτα, Νίκη Χρήστου- Μιχαλούτσου.

Η  επίσκεψη στη Γερμανία, η οποία  θα διαρκέσει μία εβδομάδα ( 25 ως 30 Μαρτίου) , και στην οποία  θα συμμετέχουν και τα δύο σχολεία, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της προστατευόμενης από την  UNESCO Βιόσφαιρας Bliesgau, το εξαιρετικό φυσικό  τοπίο της οποίας, την έχει χαρακτηρίσει ως η "Τοσκάνη του Σάαρλαντ". Την ευθύνη της φιλοξενίας και των εκεί μαθημάτων την έχει το ερευνητικό ινστιτούτο IZES, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ειδικεύεται στην  εφαρμοσμένη έρευνα, χρησιμοποιώντας Φυσικές Επιστήμες, Επιστήμες Περιβάλλοντος και Νέες Τεχνολογίες, αλλά και Οικονομικές και Κοινωνικές Επιστήμες, με σκοπό την ανάπτυξη μελλοντικών (αειφορικών) ενεργειακών συστημάτων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016, στο Δήμο Ευρώτα, (με δήμαρχο τον Γιάννη Γρυπιώτη), και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018 στην Αθήνα, όπου σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα και θα γίνει η τελική αξιολόγηση.  Η παιδαγωγική ομάδα του Γυμνασίου Γερακίου για το σχολικό έτος 2017-2018 αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς: Χριστοφοράκο Αντώνιο (διευθυντή), Σαράντη Ανθή, Τσιμπίδη Σοφία, Νικολαΐδου Άννα και Κωστούρου Μελίνα.  Στη Γερμανία θα ταξιδέψουν 13 μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί  (από κάθε σχολείο). Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, έχει παραχθεί εκπαιδευτικό υλικό, μέρος του οποίου έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος , http://www.geo-ergon-paideia.eu.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος