Εορτάστηκε η διττή επέτειος της 25ης Μαρτίου στο 5ο Δημοτικό Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club

Ενώθηκαν Ελληνισμός και Ορθοδοξία

Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2018 13:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτάστηκε η διττή επέτειος της 25ης Μαρτίου στο 5ο Δημοτικό Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς εόρτασαν την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και τίμησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, πολεμώντας για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού. Παράλληλα, εόρτασαν τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας, διατρανώνοντας έτσι ότι ελληνισμός και ορθοδοξία αποτελούν έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες.

Την εκδήλωση ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και της Στ’ τάξης, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, κκ Τριαντάφυλλης Δημάκου, Γεωργίας Μοίρα, Αργυρούλας Μαστρογιάννη και Παναγιώτη Κυριακούλια, ενώ τη μουσική επιμέλεια είχε η εκπαιδευτικός μουσικής του σχολείου, κ. Παναγιώτα Τζανάκου και την οπτική αφήγηση, ο εκπαιδευτικός πληροφορικής, κ. Απόστολος Καφετζής.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο διευθυντής του σχολείου κ. Φώτης Πολίτης, αφού συνεχάρη θερμότατα τους συντελεστές, για να τονίσει την επιβίωση του ελληνισμού στα 400 χρόνια σκλαβιάς, αναφέρθηκε στα λόγια του ομότιμου καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Χρήστου Γιανναρά, ο οποίος μεταξύ των άλλων γράφει ότι «οι μανάδες ανάβανε το καντήλι στην Παναγιά, ζυμώνανε πρόσφορο, κάνανε αγιασμό και πήγαιναν στην εκκλησιά, μεταγγίζοντας έτσι την ορθοδοξία στα παιδιά τους με το μητρικό τους γάλα, ενώ για την τιμή τού να είσαι Έλληνας, στάθηκε στο ιδιότυπο καβαφικό ποίημα του Αλεξανδρινού ποιητή, “Επιτύμβιον Αντιόχου, βασιλέως Κομμαγηνής”, όπου αναφέρεται: «το άριστον εκείνο, Ελληνικός – ιδιότητα δεν έχ’ η ανθρωπότης τιμιοτέραν• εις τους θεούς ευρίσκονται τα πέραν», δηλωτικό του ότι δεν μπορεί να αποδοθεί σε άνθρωπο πιο ιερή και αξιοσέβαστη ιδιότητα, καθώς ό,τι ανώτερο αποδίδεται μόνο στους θεούς. Τελειώνοντας, υπογράμμισε ότι παρά την προσπάθεια πολιτικής διαχείρισης της θρησκευτικότητας των μαθητών/τριών, στο προοίμιο όλων των Ελληνικών Συνταγμάτων μέχρι σήμερα αναγράφεται: “Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος” … και σε αυτή την τριαδικότητα ορκίστηκαν και οι αγωνιστές του 1821 για την επίτευξη του εθνικού οράματος, “εις του Χριστού την πίστην την Αγίαν και της Πατρίδος την Ελευθερίαν”».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος