Επικαιροποίησαν τα αιτήματά τους οι έμποροι της Πελοποννήσου

Mayfair_Club

Στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων

Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018 16:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επικαιροποίησαν τα αιτήματά τους οι έμποροι της Πελοποννήσου

Το Διοικητικό της Συμβούλιο πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, στις 10 και 11 Μαρτίου στο Άστρος Κυνουρίας.

Παρευρέθησαν ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Μαντάς και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κων/νος Τσιώρος, οι πρόεδροι και μέλη του ΔΣ των συλλόγων του Άστρους, της Τρίπολης και του Λεωνιδίου, ενώ απέστειλαν επιστολή οι βουλευτές Αρκαδίας κκ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και Κώστας Βλάσης από τη Νέα Δημοκρατία.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του διημέρου, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων, έγινε μια πρώτη αποτίμηση της δυναμικής παρουσίας της Ομοσπονδίας στα δυο περιφερειακά συνέδρια για την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Σχετικά με το ασφαλιστικό και τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ, επικαιροποιήθηκαν οι θέσεις της Ομοσπονδίας:
− Αφαίρεση εισφορών υπέρ κλάδου ασθενείας, ΟΑΕΔ, ΟΕΕ, τόκων και επιβαρύνσεων σε ποσοστό 100%.
− Αναδρομική χρέωση του κλάδου σύνταξης, όπως υπολογίζεται σήμερα.
− Πάγωμα οφειλών σε όλους ανεξαιρέτως, είτε υπάγονται σε ρύθμιση είτε όχι.
− Αύξηση ορίου οφειλής που παρακρατείται από την σύνταξη, από τα 20.000 στα 50.000 ευρώ.
− Για όσους είχαν ανέβει κλίμακα προαιρετικά, να αφαιρεθεί η διαφορά των χρημάτων που πλήρωναν πέραν της υποχρεωτικής τους εισφοράς, από την σημερινή τους οφειλή, με συμψηφισμό.
− Μείωση ποσοστού υπολογισμού του κλάδου σύνταξης, για όσους έχουν καθαρό φορολογητέο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, ώστε να μην δημιουργεί μεγάλη δαπάνη για τον ασφαλισμένο.
Αναφορικά με το θέμα των «κόκκινων» δανείων, η Ομοσπονδία προτείνει:
− Εξαγορά όλων των κόκκινων δανείων από μια νέα κρατική τράπεζα ειδικού σκοπού «bad bank», στην τιμή που αγοράζουν τα funds, ώστε να απαλλαγούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια.
− Εξαγορά του οφειλέτη από τη bad bank στην αξία που αγοράζουν τα funds και ρύθμιση των οφειλών σε πολλαπλές δόσεις.
− Πάγωμα οφειλών για όσους δεν μπορούν να κάνουν εξαγορά, με την προϋπόθεση ότι αργότερα θα βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.
− Προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης από οπουδήποτε.
− Δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας μικρών επιχειρήσεων, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση, χωρίς προϋποθέσεις που αποκλείουν τους μικρούς εμπόρους (π.χ. εξασφάλιση, θέμα Τειρεσία κ.ά.) από την χρηματοδότηση, ειδικά όσους είναι σε πλήρη αδυναμία, προ την πτώχευση για αγορά εμπορευμάτων ή εξοπλισμό, προκειμένου να ανακάμψουν.

POS – ακατάσχετος λογαριασμός:
− Μείωση του ποσοστού παρακράτησης της προμήθειας, με δωρεάν παραχώρηση του μηχανήματος POS.
− Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός από οπουδήποτε, με βάση τις πάγιες υποχρεώσεις κάθε επιχείρησης. Για παράδειγμα, να μπορεί ο επιχειρηματίας να πληρώσει τον προμηθευτή του, τα πάγια έξοδα, ΔΕΗ, τηλέφωνο, ΕΦΚΑ, υπαλλήλους και γενικά ό,τι αφορά την επιχείρηση.

Ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Βαγενάς, κατά την διάρκεια της συζήτησης, έθεσε την πολιτική γραμμή που θα ακολουθήσει η Ομοσπονδία, όσον αφορά στο θέμα των πλειστηριασμών (πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης), καθώς όπως είπε «είμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών». Το θέμα θα συζητηθεί διεξοδικά στο επόμενο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία στηρίζει την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων (Π.Ο.Φ.) στο δίκαιο αίτημά της, ώστε όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η λήψη των φωτογραφιών (διαβατηρίων και ταυτοτήτων) να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από επαγγελματίες φωτογράφους, δηλώνοντας την αντίθεσή της στην πρόθεση της κυβέρνησης να αποσύρει το δικαίωμα αυτό από τους συναδέλφους μας φωτογράφους».

Επιπλέον, η Ομοσπονδία, κατά την διάρκεια των εργασιών της, αφουγκραζόμενη τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες, συμφώνησε και διαμόρφωσε την «ατζέντα» των προτάσεών της για το 4ο Συνέδριο της ΕΣΕΕ «Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα – Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ανάπτυξης». «Η δυναμική παρουσία μας στο συνέδριο με θέματα, ιδέες και λύσεις σε δύσκολα τεχνικά κυρίως θέματα είναι πλέον επιτακτική και μονόδρομος από την μεγαλύτερη Ομοσπονδία της Ελλάδος, αυτή της Ο.Ε.Σ.Π. & Ν.Δ.Ε» τονίζει η Ομοσπονδία.

Τέλος, ο πρόεδρος και το συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν θερμά τον δήμαρχο και το σωματείο των επαγγελματιών του Άστρους για την φιλοξενία και συνεργασία, για την πραγματοποίηση των εργασιών του 3ου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος