Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Mayfair_Club
Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018 14:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2018» στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης.

Η άσκηση, με ώρα έναρξης 11:45΄ πμ, θα αντιμετωπιστεί ως πραγματικό συμβάν κατάρρευσης κτηρίου και απεγκλωβισμού ατόμων και θα ακολουθηθούν όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχον σχέδιο:

Αναγγελία, άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, κλιμάκωση με αποστολή περισσοτέρων πυροσβεστικών οχημάτων και συνεργείων διάσωσης από όμορες Πυρ/κες Υπηρεσίες και την συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, καθώς και των Εθελοντικών Οργανώσεων.

Σκοπός της άσκησης είναι:
- Η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και η εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.
- Ο έγκαιρος εντοπισμός δυσχερειών στο συντονισμό και τη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων (ΠΥ Σπάρτης, Δήμος, ΕΛ.ΑΣ, ΕΚΑΒ, Εθελοντικές Οργανώσεις).


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος