Πολίτες εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες από τον Δ. Μονεμβασίας (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club
Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018 15:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πολίτες εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες από τον Δ. Μονεμβασίας (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδραστική εκδήλωση «Δωρεάν εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση», που πραγματοποίησε ο Δήμος Μονεμβασίας, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου στους Μολάους και στη Νεάπολη αντίστοιχα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.).

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον δημότες, μεταξύ των οποίων πολλά νέα άτομα, που  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για θεματικές ενότητες όπως απεγκλωβισμός από αυτοκίνητο, κάταγμα-εξάρθρωση-διάστρεμμα, έγκαυμα, ξένο σώμα στο λάρυγγα, πνιγμός από θαλασσινό νερό, στηθάγχη-έμφραγμα, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλεργίες, βαριά λιποθυμία, δηλητηρίαση από κατάχρηση ουσιών, μέθη, επιληψία, αιμορραγία, ρινορραγία, διάσειση, πτώση από άγνωστα αίτια και Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ο δήμαρχος Μονεμβασίας, κ. Ηρακλής Τριχείλης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή των δημοτών στη συγκεκριμένη δράση και επεσήμανε  τη μεγάλη σημασία που έχουν ανάλογα προγράμματα στην καθημερινή μας ζωή. Επίσης ευχαρίστησε τους διασώστες της ΕΔΟΚ και όλους όσους, με οποιοδήποτε τρόπο, βοήθησαν στη πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος