23 τροχαία με τρείς νεκρούς τον Φεβρουάριο στην Πελοπόννησο

Mayfair_Club

Δείτε τις σημαντικότερες παραβάσεις των οδηγών

Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2018 19:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
23 τροχαία με τρείς νεκρούς τον Φεβρουάριο στην Πελοπόννησο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Φεβρουαρίου 2018, στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Τροχαία ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 23 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 35 που σημειώθηκαν το 2017.

Ειδικότερα σημειώθηκαν: α) 3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι 6 τον Φεβρουάριο του 2017, β) κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, έναντι 4 τον Φεβρουάριο του 2017, γ) 20 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 25 τον Φεβρουάριο του 2017.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Νομών, καταγράφηκαν συνολικά 28 παθόντες (έναντι 47 τον Φεβρουάριο του 2017). Ειδικότερα καταγράφηκαν: α) 3 νεκροί, έναντι 6 τον Φεβρουάριο του 2017, β) κανένας σοβαρός τραυματίας, έναντι 6 τον Φεβρουάριο του 2017, γ) 25 ελαφρά τραυματίες, έναντι 35 τον Φεβρουάριο του 2017.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
- Παραβιάσεις σήμανσης.
- Παραβίαση προτεραιότητας.
- Μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.
- Αντικανονικό προσπέρασμα.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας και οι Υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ επιπλέον πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Φεβρουάριο του 2018, συγκροτήθηκαν 394 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 10.842 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 169 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και (1.892) επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
- 1.222 για υπερβολική ταχύτητα.
- 225 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
- 149 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
- 37 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
- 100 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
- 1 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.
- 21 για παραβίαση σηματοδότη.
- 100 για Κ.Τ.Ε.Ο.
- 14 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.
- 11 για αντικανονικούς ελιγμούς.
- 12 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος