Οικόπεδο στην Κοκκινόραχη εξετάζεται για τη ανέγερση του Ειδικού Σχολείου Σπάρτης (VIDEO)

Πρώτη συνάντηση της αρμόδιας επιτροπής στο γραφείο του δημάρχου Σπάρτης

Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2018 17:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οικόπεδο στην Κοκκινόραχη εξετάζεται για τη ανέγερση του Ειδικού Σχολείου Σπάρτης (VIDEO)

Λίγες μέρες μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για κατασκευή νέου Ειδικού Σχολείου στη Σπάρτη, η διευθύντρια των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ, κ. Ιωάννα Κοντούλη επισκέφθηκε τη Σπάρτη, την Παρασκευή 9/3. Στη συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Λακωνίας Στ. Αραχωβίτη και τον δήμαρχο Σπάρτης Ευ. Βαλιώτη στο γραφείο δημάρχου, έγινε το πρώτο βήμα ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του έργου. Οι κκ Αραχωβίτης και Βαλιώτης συμφώνησαν στην αναγκαιότητα του έργου, καθώς οι σημερινές συνθήκες στέγασης των βαθμίδων ειδικής εκπαίδευσης στη Σπάρτη είναι ακατάλληλες, αλλά και τη στενή συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων για την πραγμάτωσή του.

«Όταν υπάρχει καλή συνεργασία της τοπικής κοινωνίας, με τους εκλεγμένους άρχοντες και τους οργανισμούς, έρχεται ένα καλό αποτέλεσμα» παρατήρησε η κ. Κοντούλη και συμπλήρωσε ότι «ένα αίτημα ετών, γίνεται πραγματικότητα».

Όπως αναφέρθηκε, για την ανέγερση του νέου Ειδικού Σχολείου Σπάρτης, έχει εξευρεθεί οικόπεδο στην περιοχή της Κοκκινόραχης Δ. Σπάρτης, που αποτελεί δωρεά του Νοσοκομείου Σπάρτης, το οποίο όπως αναφέρθηκε θα εξεταστεί για την καταλληλότητα του, έτσι ώστε να «τρέξουν» άμεσα οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου. Μάλιστα, ο δήμαρχος Σπάρτης ευχαρίστησε θερμά τη διοίκηση του Νοσοκομείου για την παραχώρηση του χώρου.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο εφημέριος Κοκκινόραχης π. Συμεών Παπαγεωργίου και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουμουνδούρος.


Video: Τ. Κούρος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti