Ξεκινούν οι διεργασίες για την ανέγερση του νέου Ειδικού Σχολείου Σπάρτης

Mayfair_Club

Την Παρασκευή η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής

Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2018 15:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκινούν οι διεργασίες για την ανέγερση του νέου Ειδικού Σχολείου Σπάρτης

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποιεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου η επιτροπή για τον έλεγχο καταλληλότητας οικοπέδου, προκειμένου να αναγερθεί το διδακτήριο του νέου Ειδικού Σχολείου Σπάρτης, το οποίο και θα καλύπτει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (νηπιαγωγείο-δημοτικό-γυμνάσιο-λύκειο).

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, η κ. Ιωάννα Κοντούλη, πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης, θα συναντηθούν με τον δήμαρχο Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, στο γραφείο του (Ευαγγελιστρίας 85-87), στις 10:30π.μ., και από κοινού θα προβούν σε δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε εξαγγείλει από το βήμα του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου στην Τρίπολη, ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αποκαλύπτοντας ότι το Ειδικό Σχολείο Σπάρτης θα στεγαστεί σε νέο χώρο και μάλιστα εντός του αστικού ιστού της πόλης. «Το Σχολείο στεγάζεται σε ένα απολύτως ακατάλληλο κτίριο, έξω από τον αστικό ιστό της πόλης. Είναι επιτακτική ανάγκη ενός κτιρίου μελετημένου για ειδικό σχολείο μέσα στην πόλη. Η διαδικασία για την εξεύρεση του χώρου έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ και τον Δήμο Σπάρτης» είχε πει ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας: «Το νέο σχολικό συγκρότημα για τα παιδιά με αναπηρίες και εδικές δεξιότητες θα σχεδιαστεί για να καλύψει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες μόρφωσης όλα τα παιδιά από όλη τη Λακωνία».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος