Απογοητευμένοι οι γονείς στους Μολάους για τη διακοπή μεταφοράς μαθητών

«Τινάζεται στον αέρα η σχολική χρονιά»

Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2018 17:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απογοητευμένοι οι γονείς στους Μολάους για τη διακοπή μεταφοράς μαθητών

Τη δυσαρέσκειά τους για τη διακοπή μεταφοράς μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες, που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία, εκφράζουν με επιστολή τους στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τα μέλη του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Μολάων. Οι γονείς θεωρούν υπεύθυνο για την παραπάνω εξέλιξη τον περιφερειάρχη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «με την απόφαση σας να μην τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους τινάζεται στον αέρα η σχολική χρονιά μεγάλου ποσοστού παιδιών και μοναδική ευθύνη φέρει η περιφέρεια για αυτό».

Όπως, μάλιστα, επισημαίνουν οι γονείς, μεταξύ των παιδιών που μεταφέρονται με ταξί, βρίσκονται και μαθητές ειδικής αγωγής, που κινδυνεύουν να στερηθούν την κατάλληλη φροντίδα που έχουν ανάγκη.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Τατούλη,

Με την παρούσα επιστολή ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Μολάων θέλει πρωτίστως να διαμαρτυρηθεί για την διακοπή της μεταφοράς των παιδιών μας από και προς τα σχολεία της περιοχής και στη συνέχεια να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση του στους οδηγούς ταξί της κοινοπραξίας Ευρώτα και Ελιά. Η απόφαση τους να διακόψουν την μεταφορά των παιδιών μας όσο σκληρή και αν είναι και όσα προβλήματα και αν δημιούργει σε εμάς τους γονείς, μας βρίσκει σύμφωνους.

Όλοι οι οδηγοί της κοινοπραξίας μεταφέρουν τα παιδιά μας με ασφάλεια και υπευθυνότητα και είναι ανεπίτρεπτο να παραμένουν απλήρωτοι μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Με την απόφαση σας να μην τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους τινάζεται στον αέρα η σχολική χρονιά μεγάλου ποσοστού παιδιών και μοναδική ευθύνη φέρει η περιφέρεια για αυτό.

Το 1/6 των παιδιών των Νηπιαγωγείων Μολάων μεταφέρεται με ταξί στα οποία συμπεριλαμβάνονται και 2 παιδιά ειδικής αγωγής. Όπως γίνεται κατανοητό δεκάδες παιδιά δεν θα μπορούν να πάνε σχολείο εξαιτίας κυρίως οικονομικών δυσκολιών των οικογενειών τους είτε επειδή χρίζουν ειδικής φροντίδας. Να αναφέρουμε επίσης ότι εκτός από τα παιδιά ειδικής αγωγής μέσω των κοινοπραξιών ταξί μεταφέρονται και παιδιά με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο Μολάων.

Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη απογοήτευση μας. Σε εποχές οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οι πολίτες και κυρίως τα παιδιά θα έπρεπε να χαίρουν των προνομίων που τους προσφέρει ένα κράτος που θέλει να λέγεται κοινωνικό και όχι να παρακαλάνε για τα αυτονόητα, όπως δηλαδή η καταβολή δεδουλευμένων χρημάτων ή η δωρεάν μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο.

Μετά τιμής
Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων κ Κηδεμόνων
1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Μολάων»

Διαβάστε σχετικά θέματα για τη διακοπή μεταφοράς μαθητών εδώ κι εδώ


Ε
νημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti