Στην Τρίπολη ο Αλ. Τσίπρας για το Περιφερειακό Συνέδριο Πελ/σου

Mayfair_Club

Το «παρών» θα δώσουν 23 υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί

Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2018 13:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην Τρίπολη ο Αλ. Τσίπρας για το Περιφερειακό Συνέδριο Πελ/σου

Τις πύλες του θα ανοίξει τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη, το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Σύσσωμη η κυβέρνηση θα δώσει το «παρών», καθώς 23 υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί πρόκειται να μετάσχουν στο διήμερο συνέδριο.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τις εργασίες με τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα κλείσει με ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης 27/2.
 
Το Συνέδριο αυτό είναι το 10ο που πραγματοποιείται στον κύκλο των Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Μέσω της διαβούλευσης, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια, σηματοδοτώντας την μετάβαση της περιοχής, από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.
 
Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν με ομιλία του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, θα συνεχιστούν με τέσσερις συνολικά συνεδρίες, και θα κλείσουν με μια Ειδική Θεματική Συνεδρία για την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου περιλαμβάνει άλλες τέσσερις συνολικά συνεδρίες.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την κεντρική εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη 27/2 στις 6:30 μμ στην οποία θα απευθύνουν χαιρετισμό η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη. Η κεντρική εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του συνεδρίου με τις συνεδρίες έχει ως εξής:

Δευτέρα 26/2

- Πρώτη παράλληλη συνεδρία (11.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.): Υποδομές και πολιτικές για την υγεία. Ομιλητές ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης και ο αναπληρωτής γ.γ. του υπουργείου Σταμάτης Βαρδαρός.

- Δεύτερη παράλληλη συνεδρία (11.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.): Αγροτική ανάπτυξη και παραγωγική εξωστρέφεια. Ομιλητές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, οι υφυπουργοί Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και ο γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.

- Πρώτη παράλληλη απογευματινή συνεδρία (2.30 - 5.30 μ.μ.): Πολιτιστική κληρονομιά, τουρισμός και αθλητισμός. Ομιλητές οι υπουργοί Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

- Δεύτερη παράλληλη απογευματινή συνεδρία (2.30 - 5.30 μ.μ.): Αναπτυξιακή πολιτική, επενδύσεις και επιχειρηματικότητα. Ομιλητές ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής και ο πρόεδρος της Enterprise Greece Χρήστος Στάικος.

- Ειδική συνεδρία: Πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και τοπική ανάπτυξη. Ομιλητές ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κώστας Βαρλαμίτης. Προβλέπονται παρεμβάσεις των δημάρχων Αργους – Μυκηνών, Καλαμάτας, Κορινθίων, Ναυπλιέων, Σπάρτης και Τρίπολης.

Τρίτη 27/2

- Πρώτη παράλληλη πρωινή συνεδρία (10.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.): Υποδομές, ψηφιακά δίκτυα και μεταφορές. Ομιλητές οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες.

- Δεύτερη παράλληλη πρωινή συνεδρία (10.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.): Κοινωνική πολιτική, εργασιακές σχέσεις και αλληλέγγυα οικονομία. Ομιλητές οι αναπληρώτριες υπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου, ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος και ο εκτελεστικός γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος.

-  Πρώτη παράλληλη απογευματινή συνεδρία (2.30 - 5.30 μ.μ.): Ενεργειακή πολιτική και περιβαλλοντική προστασία. Ομιλητές οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος.

- Δεύτερη παράλληλη απογευματινή συνεδρία (2.30 – 5.30 μ.μ.): Παιδεία, έρευνα και οικονομία της γνώσης. Ομιλητές ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Στην κεντρική εκδήλωση για τα συμπεράσματα του συνεδρίου, πριν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα απευθύνουν χαιρετισμούς η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ενώ θα μιλήσει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος