Ο «εσπερινός της Συγγνώμης» τελέστηκε στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 15:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο «εσπερινός της Συγγνώμης» τελέστηκε στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Με τον α΄ κατανυκτικό εσπερινό, που καλείται και «εσπερινός της Συγγνώμης», ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής  18  Φεβρουαρίου  για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Στη Σπάρτη ο «εσπερινός της Συγγνώμης» τελέσθηκε -όπως κάθε χρόνο-  στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού συμπροσευχήθηκαν αρκετοί κληρικοί απ όλη τη Μητροπολιτική περιφέρεια και πλήθος πιστών.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ευστάθιος -με αφορμή το τροπάριο των αίνων- το οποίο αναφέρει τον στίχο «το στάδιον των αρετών ηνέωκται· οι βουλόμενοι αθλήσαι, εισέλθετε», αναφέρθηκε στον πνευματικό αγώνα που καλούνται «να δώσουν οι Χριστιανοί την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής», στεκόμενος «στη μετάνοια, τη συγγνώμη, τη νηστεία, την συχνή κοινωνία με τον Πανάγαθο Θεό  και την ελεημοσύνη». Ιδιαίτερα για τη συγγνώμη τόνισε ότι «θα καταφέρουμε να την δίνουμε με όλη μας την καρδιά όταν κατανοήσουμε ότι είμαστε  παιδιά του Πανάγαθου Θεού, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια μας και ότι μέσω αυτής κερδίζουμε ψυχική ειρήνη και γαλήνη». Επίσης, επισήμανε ότι «είναι αντιφατικό να ζητούμε συγχώρεση από τον Θεό για τα αμαρτήματά μας, ενώ την ίδια ώρα αρνούμαστε να συγχωρήσουμε τον συνάνθρωπό μας». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο σεβασμιώτατος ζήτησε πρώτος συγγνώμη για τα όποια λάθη ή παραλείψεις του, ενώ παρείχε και τη δική του συγγνώμη σε κάθε συνάνθρωπο. Παράλληλα, ευχήθηκε η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή,  να αποτελέσει για όλους τους χριστιανούς εφαλτήριο ψυχικής και πνευματικής αναγέννησης.

Μετά το πέρας του α΄ κατανυκτικού εσπερινού -ως είθισται- κληρικοί και πιστοί έδωσαν τον ασπασμό της συγγνώμης.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti