Διασώστες του ΕΚΑΒ επανέφεραν στη ζωή 58χρονο στη νοτιοανατολική Λακωνία

Mayfair_Club

Είχε υποστεί ανακοπή σε χωράφι

Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 13:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διασώστες του ΕΚΑΒ επανέφεραν στη ζωή 58χρονο στη νοτιοανατολική Λακωνία

Το μεσημέρι του Σαββάτου 17/2, το πλήρωμα του Τομέα ΕΚΑΒ Μολάων δέχθηκε κλήση από το κέντρο του ΕΚΑΒ. Η κλήση ανέφερε: «Άνδρας 58 ετών με έντονο πόνο στο στήθος». Βρισκόταν σε χωράφι και εκτελούσε αγροτικές εργασίες στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας, 3 χλμ. μετά το χωριό Άγιος Μάμας (μεταξύ Ελίκας και Λίρας). Το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο με πολύ μεγάλη δυσκολία λόγω του δύσβατου σημείου.

Και ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπαθούσαν να μεταφέρουν τον άνδρα στο ασθενοφόρο, ο 58χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή. Αμέσως ξεκίνησε η εφαρμογή του πρωτοκόλλου ΚΑΡΠΑ. Ο ασθενής μετά την απινίδωση που δέχθηκε απέκτησε αυτόματη αναπνοή και επανήλθε. Κατά την διάρκεια της διακομιδής του στο Νοσοκομείο Μολάων δόθηκε και δεύτερη απινίδωση.

Παραδόθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στις 3:00 το μεσημέρι, όπου σταθεροποιήθηκε και στην συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Αττικόν για περεταίρω αντιμετώπιση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής χαίρει άκρας υγείας.

Όπως αναφέρεται στο ekabnews.gr, «ο Τομέας ΕΚΑΒ Μολάων έχει πολλές κενές βάρδιες καθώς σήμερα εργάζονται μόνο τρεις διασώστες. Κάποιες βάρδιες καλύπτονται από το Κέντρο Υγείας και για τις υπόλοιπες το πλησιέστερο ασθενοφόρο ξεκινάει από την Σπάρτη!»

Με πληροφορίες από ekabnews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος