Με 200.000 ευρώ επιχορηγεί το ΥΠΕΣ το Δ. Ευρώτα

Mayfair_Club

Για τις ζημιές από θεομηνίες και έργα αντιμετώπισης της λειψυδρίας

Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 19:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με 200.000 ευρώ επιχορηγεί το ΥΠΕΣ το Δ. Ευρώτα

Επιχορήγηση με 200.000 στον Δήμο Ευρώτα για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες θεομηνίες και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ποσού ύψους 1.520.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές των δήμων από θεομηνίες και, για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Ειδικότερα, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αποκλειστικά για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν δήμους της χώρας το προηγούμενο διάστημα, οι εν λόγω επιχορηγήσεις συνολικού ποσού ύψους 1.340.000 ευρώ, κατανέμονται σε επτά περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δ. Ευρώτα με 200.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ευρώτα έχει, επίσης, εκτάκτως χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών με τα ακόλουθα ποσά:
- 4/11/2015 με το ποσό των 90.000 ευρώ
- 6/10/2016 με το ποσό των 150.000 ευρώ
- 21/9/2017 με το ποσό των 90.000 ευρώ

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι το ποσό αυτό αποτελεί έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ χρηματόδοτηση συγκεκριμένων έργων θα γίνει από το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων.

«Τα καλά να λέγονται και να επικροτούνται. Αν και λίγα (τα χρήματα) σε σχέση με το μέγεθος των καταστροφών ιδιαίτερα στις υποδομές για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας» αναφέρει σε σχόλιο του Ηλ. Παναγιωτακάκος, δημοτικός σύμβουλος Δ. Ευρώτα.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος