Φιλιππάκος: «Πνεύμα σύνεσης και ψυχραιμίας στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Μάνης»

Mayfair_Club
Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 19:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φιλιππάκος: «Πνεύμα σύνεσης και ψυχραιμίας στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Μάνης»

Κάλεσμα για σύνεση, ψυχραιμία και ενότητα στη νέα εποχή που ανατέλλει στην τοπική  Εκκλησία της Μάνης, υπό του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, απηύθυνε από την πλευρά του, ο Γυθειάτης γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Μετά από τις πρωτοβουλίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιου και του Λάκωνα Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Υπ. Εσωτερικών κ. Τζανέτου Φιλιππάκου, επικράτησε πνεύμα σύνεσης, ψυχραιμίας, ενότητας και εξομαλύνθηκαν οι αντιδράσεις και οι διαφορετικές απόψεις, που είχαν επικρατήσει το τελευταίο διάστημα στην κοινωνία της Μάνης.

 Ύστερα από τη χειροτονία του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, όλη η Μάνη αναμένει την ενθρόνισή του.

Η εκκλησιαστική εμπειρία, η φυσική ευγένεια, το ήθος και η λαμπρή μόρφωση του νέου Μητροπολίτη Μάνης, αποτελούν τα εχέγγυα για την επιτυχία της ποιμαντορίας του.

Η εκλογή Του, θα σηματοδοτήσει την απαρχή μίας νέας εποχής για την ιστορική μας Μητρόπολη, και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα φανεί άξιος συνεχιστής της κοινωνικής προσφοράς, του φιλανθρωπικού έργου και της πνευματικότητας του προκατόχου Του, μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Χρυσοστόμου Κορακίτη, του οποίου η αδόκητη απώλεια, τον περασμένο Νοέμβριο, μας συγκίνησε όλους βαθύτατα. Έχουμε έναν νέο άξιο και ικανό ιεράρχη, τον οποίο έχει ανάγκη η ιδιαίτερη πατρίδα μας και για αυτό το λόγο πρέπει να παραμερίσουμε τις τυχόν πικρίες ή απογοητεύσεις, και να επιδείξουμε όλοι μαζί, πνεύμα συνεργασίας, με ειρηνική διάθεση και αγάπη, όπως επιτάσσει το ίδιο το νόημα του χριστιανισμού».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος