Λάκωνες βιοκαλλιεργητές: «Ασυδοσία με την υπογραφή και τη βούλα του Υπουργείου»

Mayfair_Club
Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 14:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λάκωνες βιοκαλλιεργητές: «Ασυδοσία με την υπογραφή και τη βούλα του Υπουργείου»

Νέα επίθεση κατά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (και ειδικότερα κατά της Διεύθυνσης Βιολογικής) για το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας, εξαπολύει η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας.

Σε ανακοίνωση, που υπογράφει για την Ένωση Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Λακωνίας ο πρόεδρος  Δημήτρης Καραμπάσης, αναφέρονται τα εξής:

«Με μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά ότι το ΥΠΑΑΤ (Διεύθυνση Βιολογικής) ενεργεί ενάντια στα συμφωνηθέντα κατά τη διαβούλευση για την εναρμόνιση του ΕΚ 834/2007 για τη Βιολογική Γεωργία.

Θαυμάστε τα έργα τους:

1. Ελαιοκαλλιεργητής που παράγει βιολογικές ελιές βρώσιμες ή ελαιόλαδο, θα μπορεί από εδώ και πέρα να πουλάει οποιαδήποτε ελιά βρώσιμη (χωρίς να αναγράφεται η ποικιλία) καθώς και ελαιόλαδο, χωρίς τα παραστατικά του ελαιοτριβείου και όσο θέλει σε ποσότητα.

2. Αμπελοκαλλιεργητής που παράγει επιτραπέζια βιολογικά σταφύλια, θα μπορεί να πουλάει όποια ποικιλία επιτραπέζια θέλει, αφού η ποικιλία δεν θα αναγράφεται στην πιστοποίηση αλλά ούτε και η ποσότητα.

3. Καλλιεργητής Εσπεριδοειδών που παράγει βιολογικά πορτοκάλια θα πουλάει ότι ποικιλία θέλει (μέρλιν το καλοκαίρι) και όση ποσότητα θέλει.

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα για το τι μέλει να γίνει από εδώ και πέρα. Τα ανωτέρω παραδείγματα και πολλά άλλα τα είχαμε αναφέρει κατά την περίοδο της διαβούλευσης και τα είχαμε δώσει εγγράφως από τον Ιανουάριο του 2015 στους τότε αρμοδίους, Διευθυντή και Υποδιευθυντή της Δ/νσης Βιολογικής Γεωργίας καθώς και στη συνέχεια στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, παρουσία και εκπροσώπων Πιστοποιητικών Οργανισμών.

Η διαβεβαίωση που είχαμε λάβει ήταν ότι στο πιστοποιητικό θα αναγράφεται το είδος, η ποικιλία και η ποσότητα του προϊόντος ώστε να μπορεί να γίνεται έλεγχος.

Καλούμε άμεσα την Ηγεσία του Υπουργείου και τις αρμόδιες Υπηρεσίες να ανακαλέσουν αυτή τους την απόφαση καθώς επίσης και τους Πιστοποιητικούς Οργανισμούς οι οποίοι συναίνεσαν.  

Ενώ για εμάς  η διαβούλευση είχε ημερομηνία λήξης, για άλλους συνεχίζεται και να τα αποτελέσματα. Με αυτά τα δεδομένα οδηγείτε τους Βιοκαλλιεργητές στην αδιαφάνεια, την απαξίωση και οδηγείτε τα λαμόγια στην ασυδοσία και τις αρπαχτές! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος