Εισαγωγή ελληνικού ελαιόλαδου στις ΗΠΑ από τον Λάκωνα ομογενή Τζ. Πάππας

Mayfair_Club

Παράγεται στη Μεταμόρφωση

Σάββατο, 03 Φεβρουάριος 2018 09:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εισαγωγή ελληνικού ελαιόλαδου στις ΗΠΑ από τον Λάκωνα ομογενή Τζ. Πάππας

Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζίμυ Πάππας (Jimmy Pappas) ανέκαθεν δώριζε στους συνεργάτες και φίλους το ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και επωφελούμενος της ευκαιρίας τούς ενημέρωνε για τους ελαιώνες της ιδιαίτερής του πατρίδας, της Μεταμόρφωσης Λακωνίας, για τα ευεργετικά συστατικά και τις θεραπευτικές ιδιότητες. Τώρα όμως αποφάσισε να παράγει το δικό του έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με την επωνυμία «My Greek Orchard» και να το εισαγάγει στην αμερικανική αγορά.

Η απόφασή του αυτή κέντρισε το ενδιαφέρον της τοπικής εφημερίδας «Daily Journal», η οποία σε άρθρο με τίτλο «My Greek Orchard: Longtime Tupelo businessman Jimmy Pappas begins importing olive oil» αναφέρει ότι το ελαιόλαδο «My Greek Orchard» προέρχεται από την ιδιαίτερή του πατρίδα.

Ο Τζίμυ Πάππας κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» ανέφερε ότι προ δύο εβδομάδες έλαβαν τις πρώτες παρτίδες του ελαιολάδου «My Greek Orchard» σε συσκευασίες των 500 ml και 750 ml. Το εισήγαγαν στα τοπικά καταστήματα που ειδικεύονται στην υγιεινή διατροφή και έχει πλέον γίνει ανάρπαστο.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με μεγάλους διανομείς τροφίμων, οι οποίοι προμηθεύουν τα εστιατόρια σε όλη την επικράτεια και ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εισαγάγουν το ελαιόλαδο σε μεγαλύτερες συσκευασίες.

Ερωτηθείς για το ελαιόλαδο, είπε ότι παράγεται από τους ελαιώνες της ιδιαίτερής τους πατρίδας, της Μεταμόρφωσης, πλησίον της Μονεμβασιάς.

«Οι ελιές μας είναι φημισμένες και παράγουν υψηλής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Κάθε χωριό έχει το δικό του ελαιοτριβείο και το ελαιόλαδο διοχετεύεται στις εγκαταστάσεις της Κοινοπραξίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας. Πρόκειται για υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με ελεγχόμενο κλιματισμό στις οποίες γίνεται η τυποποίηση.  Το ελαιόλαδο θέλει περιποίηση, θέλει αγάπη και ψυχή. Δεν αντέχει ούτε τις χαμηλές και ούτε τις υψηλές θερμοκρασίες», τόνισε ο κ. Πάππας.

Ερωτηθείς πότε ξεκίνησε η προσπάθεια, είπε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε προ ενός έτους, διότι έπρεπε να κατοχυρωθεί η επωνυμία του ελαιολάδου.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν ο Νίκος Χαραμής, διευθυντής πωλήσεων της Κοινοπραξίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας και ο ανιψιός του Χρήστος Ζερβάκος, ο οποίος έφτιαξε το λογότυπο και την ετικέτα του ελαιολάδου.

«Ήταν ένας πραγματικός άθλος, διότι τα πράγματα στη γενέτειρα δεν είναι εύκολα. Πήγα με τον συνέταιρό μου Sam Calloway επί τόπου και συνομιλήσαμε με παραγωγούς και με την ηγεσία της Κοινοπραξίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας, διότι έπρεπε να ήμασταν εξ αρχής βέβαιοι ότι θα είχαμε τις απαιτούμενες ποσότητες και το πιο σημαντικό τη συνέπεια στην ποιότητα του προϊόντος», είπε ο κ. Πάππας εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για τον ομογενή επιχειρηματία Γιώργο Σαρρή.

Ο κ. Σαρρής ασχολείται με εισαγωγές ελληνικών προϊόντων και τους έδωσε τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τα αρχικά εμπόδια που ανακύπτουν στο ξεκίνημα μιας επιχείρησης.

Ο Τζίμυ Πάππας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεταμόρφωση Λακωνίας και ήρθε στην Αμερική τον Δεκέμβριο του 1959 μετά από πρόσκληση του θείου του – αδελφού της μάνας του, Πολ Αποστολάκη.

Το όνομά του ήταν Δημήτριος Παπαδάκης και όπως αρκετοί άλλοι Έλληνες μετανάστες υποχρεώθηκε να κόψει το επώνυμό τους για να μπορέσουν οι Αμερικανοί να το προφέρουν.    Όταν όμως απέκτησε τον γιο του η σύζυγός του Τερίσα του είπε ότι είναι καλύτερο το Δημήτρη από το Τζίμυ.

Ο κ. Πάππας ήρθε σε ηλικία 17 ετών και εργάστηκε στα εστιατόρια και σε σύντομο χρονικό διάστημα με τον θείο του άνοιξαν το πρώτο εστιατόριο. Μετά από τα εστιατόρια ασχολήθηκε με τα ξενοδοχεία και συγκεκριμένα το «Ramada Inn» και «Clarion Hotel» στο Τούπελο του Μισσισιπή.

Το Τούπελο, όπως ανέφερε, ήταν η γενέτειρα του βασιλιά του ροκ εν ρολ Ελβις Πρίσλεϊ και στα δύο ξενοδοχεία είχε «σουίτες Ελβις Πρίσλεϊ».

«Στο Τούπελο έρχονται πάνω από 65.000 τουρίστες τον χρόνο για να επισκεφθούν το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο θρύλος», εξήγησε ο κ. Πάππας. Ερωτηθείς για τα ξενοδοχεία, είπε ότι τα πούλησε και διατήρησε μόνο το συνεδριακό κέντρο «The Summit Center».

Ο γιος του προ ενός έτους άνοιξε το δικό του ποτοπωλείο το οποίο, όπως είπε, πάει πάρα πολύ καλά.

Ο Τζίμυ Πάππας είναι νυμφευμένος με την Τερίσα με την οποία έφεραν στον κόσμο δυο παιδιά, την Κατερίνα και τον Δημήτρη.

Η Κατερίνα είναι 30 ετών, φαρμακοποιός, νυμφευμένη με τον Τζάκσον Στούαρτ, ο οποίος είναι δικηγόρος. Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος του πολιτειακού πανεπιστημίου του Μισισιπή και είναι αρραβωνιασμένος με την Alden Maxie.

Πηγή: www.ekirikas.com

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος