Μειωμένο τιμολόγιο για το οικιακό ρεύμα στο Δ. Σπάρτης διεκδικεί η δημοτική αρχή

Με αφορμή την ένταξη στο μέτρο των νοικοκυριών του Δ. Μεγαλόπολης

Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018 17:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μειωμένο τιμολόγιο για το οικιακό ρεύμα στο Δ. Σπάρτης διεκδικεί η δημοτική αρχή

Την ένταξη του Δήμου Σπάρτης στο μέτρο του ειδικού (μειωμένου) τιμολογίου για το οικιακό ρεύμα, ζητεί η Δημοτική Αρχή Σπάρτης. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις “ενεργειακές κοινότητες” και την εισαγωγή ειδικού (μειωμένου) τιμολογίου για το ηλεκτρικό ρεύμα στα νοικοκυριά του Δήμου Μεγαλόπολης δίνεται πραγματικά μια  ανάσα στους κατοίκους της,  που συνεισφέρουν στον εξηλεκτρισμό και την ενεργειακή πολιτική του τόπου και ταυτόχρονα επιβαρύνονται καθημερινά από την λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Όμως, κανένας θεσμικός παράγοντας ή ακόμα και οποιοσδήποτε συνειδητοποιημένος πολίτης, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο Δήμος Σπάρτης, που γειτνιάζει άμεσα με την λιγνιτική μονάδα της Μεγαλόπολης και επιβαρύνεται από την λειτουργία της,  πρέπει να συμπεριληφθεί στο μέτρο του ειδικού (μειωμένου) τιμολογίου για το οικιακό ρεύμα.

Αν ο Δήμος Σπάρτης εξαιρεθεί από την συγκεκριμένη ρύθμιση θα αποτελεί κατάφορη αδικία σε βάρος των  κατοίκων του Δήμου μας και άνιση μεταχείριση των πολιτών.

Γι΄αυτό, το ειδικό (μειωμένο) οικιακό τιμολόγιο ρεύματος πρέπει να ισχύσει για το σύνολο των κατοίκων του Δήμου Σπάρτης, όπως ισχύει και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών). Το δικαιούται δηλαδή το σύνολο της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Επειδή λοιπόν συντελείται τεράστια αδικία από την ψήφιση της κατατεθείσας νομοθετικής ρύθμισης, στους κατοίκους του Δήμου Σπάρτης που όχι απλά το δικαιούνται, αλλά το στερούνται εδώ και χρόνια, ζητάμε με νέα νομοθετική ρύθμιση, την άρση της άδικης απόφασης, και την  ένταξη  του Δήμου Σπάρτης στην παραπάνω ενίσχυση και την περαιτέρω επέκταση της προβλεπόμενης έκπτωσης και σε επαγγελματικά τιμολόγια».

Μειώσεις έως 29%
στο σύνολο του λογαριασμού
Σύμφωνα με το Δ. Μεγαλόπολης, το μειωμένο τοπικό τιμολόγιο ρεύματος ενεργειακών περιοχών που θα εφαρμοστεί στη Μεγαλόπολη προβλέπει: α) Η έκπτωση αντιστοιχεί στο 44% περίπου στην καθαρή δαπάνη ρεύματος (και 29% στο σύνολο του λογαριασμού), β) η ρύθμιση αφορά όλα τα νοικοκυριά του Δήμου Μεγαλόπολης, γ) η έκπτωση ισχύει για όλους τους καταναλωτές, είτε της ΔΕΗ, είτε ιδιωτών παρόχων, δ) η έκπτωση θα επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ε) η ρύθμιση τίθεται εν ισχύ αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2018.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti