Αποκαθιστά και αξιοποιεί την οικία Σαλβαρά ο Δ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club

Εγκρίθηκε από το ΔΣ η υποβολή ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ

Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 17:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποκαθιστά και αξιοποιεί την οικία Σαλβαρά ο Δ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  15 Ιανουαρίου, το Δημοτικό  Συμβούλιο Σπάρτης ενέκρινε ομόφωνα τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο «Αποκατάσταση – αναστήλωση- συντήρηση- στερέωση- αξιοποίηση οικίας Σαλβαρά» και την υποβολή πρότασης ένταξής του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο της Δράσης «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής περιουσίας». Η Δράση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), σύμφωνα με τα κριτήρια που καθορίζονται στην αρ. πρωτ. 5838/740/Α3/13-11-2017 πρόσκληση.

Το κτίριο Σαλβαρά έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο (ΦΕΚ 30/Β’/18-1-1985) και έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού στον πρώην Δήμο Μυστρά, προκειμένου να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει σε αυτό «Μουσείο Λαϊκής Τέχνης», ενώ έχουν εκπονηθεί, εγκριθεί και παραληφθεί για το κτίριο οι αρχιτεκτονικές μελέτες αποκατάστασης αναστήλωσης, συντήρησης και αξιοποίησής του.

Ο Δήμος Σπάρτης με την ένταξη του έργου στο ανωτέρω πρόγραμμα στοχεύει:
- Στην αντιμετώπιση των δομικών και οικοδομικών προβλημάτων της κατασκευής, προκειμένου να σταματήσουν οι φθορές και να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχει ήδη υποστεί.
- Στην ανάδειξη της ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας του κτιρίου.
- Στην πλήρη λειτουργική αξιοποίηση του κτιρίου μέσω της αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων για τη δημιουργία και λειτουργία «Μουσείου Λαϊκής Τέχνης».
- Στην αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου

Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι «η αξιοποίηση και η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς  του Δήμου με τον εμπλουτισμό των υποδομών  για την ανάδειξη της κοινωνικής και πολιτισμικής ταυτότητας του τόπου, την ουσιαστική αναζωογόνηση τουριστικών περιοχών και την ανάδειξη ιστορικών κτιρίων που θα αποτελέσουν εστίες τουριστικής και πολιτιστικής δραστηριότητας».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος