Τα 3,85 ευρώ άγγιξε το ελαιόλαδο στη Λακωνία

Παραγωγοί ελπίζουν να «ρεφάρουν» από το ζημιογόνο 2017

Τετάρτη, 17 Ιανουάριος 2018 07:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα 3,85 ευρώ άγγιξε το ελαιόλαδο στη Λακωνία

 Ανοδικές τάσεις παρουσιάζει η αγορά ελαιολάδου, μετά την… ανάπαυλα της εορταστικής περιοδου, µε τις εµπορικές πράξεις που πραγµατοποιούνται αυτό το διάστηµα σε σημαντικές παραγωγικές περιοχές της χώρας να αγγίζουν ακόμα και τα 4 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα» (ΥΧ), παράγοντες του κλάδου αποδίδουν την έντονη κινητικότητα, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι σημαντικές ποσότητες -τις οποίες οι παραγωγοί ήταν απρόθυμοι να τιµολογήσουν εντός του 2017 λόγω φορολογίας- διοχετεύονται πλέον στην αγορά. Στη Λακωνία, την τρέχουσα περίοδο, οι τιμές για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προσεγγίζουν ακόμα και τα 3,85 ευρώ το κιλό. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΑΣΕΛΛ ΑΕ, Νίκος Γραµµατικάκης, οι ποσότητες ελαιολάδου που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης έως εκείνη των Μολάων, πωλούνται από 3,75 έως 3,85 ευρώ το κιλό, ενώ συμπληρώνει ότι στις υπόλοιπες περιοχές του νομού, οι τιμές διαμορφώνονται χαμηλότερες κατά περίπου 10 λεπτά.

Παραγωγοί της Πελοποννήσου θεωρούν ότι το 2018 µπορεί να αποβεί λυτρωτική χρονιά ως προς τις ζημιές του 2017. Χαρακτηριστικά, ο προϊστάµενος της ΔΑΟΚ Καλαµάτας, Γιάννης Κυριακόπουλος, ανέφερε στην «ΥΧ»: «Αυτήν τη στιγμή, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι εκτιµήσεις, αφού αυτήν τη χρονιά άργησε πολύ να ξεκινήσει η συγκοµιδή και υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν ξεπεράσει το µισό της συγκοµιδής µέχρι σήµερα». Οι προβλέψεις για την περιοχή της Μεσσηνίας κάνουν λόγο για συνολική παραγωγή 28.000 τόνων, σημαντικά αυξημένη συγκριτικά με τους 20.000 τόνους της περασμένης χρονιάς.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti