Σωρεία συλλήψεων στην Πελοπόννησο

Mayfair_Club

17 συλληφθέντες και εξιχνίαση κλοπών στη Λακωνία

Σάββατο, 13 Ιανουάριος 2018 17:17 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σωρεία συλλήψεων στην Πελοπόννησο

Σε 154 προσαγωγές και 88 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά από εκτεταμένη επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την Παρασκευή 12/1.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, έγιναν έλεγχοι σε 935 άτομα, εκ των οποίων τα 676 ήταν ημεδαποί και 259 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 680 οχήματα. Ως αποτέλεσμα, προσήχθησαν 154 άτομα και 88 συνελήφθησαν, βεβαιώθηκαν συνολικά 341 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και λαθραίου καπνού και εξιχνιάστηκαν συνολικά δέκα περιπτώσεις κλοπών σε Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Στη Λακωνία, δεκαεπτά είναι αυτοί που θα περάσουν την πόρτα του Εισαγγελέα και συγκεκριμένα:

• Ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
• Δύο ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Ένας ημεδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
• Ένας αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
• Οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επίσης, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής και συγκεκριμένα:

• Μία κλοπή αγροτικού μηχανήματος, που είχε γίνει την 31.12.2017, στη Σπάρτη. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ το ανωτέρω μηχάνημα βρέθηκε αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
• Μία κλοπή σε οικία, που είχε γίνει την 25.2.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
• Δύο περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, που είχαν γίνει την 2.1.2018 και 3.1.2018, αντίστοιχα, στη Σπάρτη. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 18 και 19 ετών, αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος