Ανοίγει τον φάκελο του Κέντρου Μεταναστών στη Σπάρτη ο Ηλ. Παναγιωτακάκος

Mayfair_Club

«Όχι» από φορείς-πολίτες στο κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών στο ΚΤΕΟ Κροκεών

Παρασκευή, 12 Ιανουάριος 2018 17:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανοίγει τον φάκελο του Κέντρου Μεταναστών στη Σπάρτη ο Ηλ. Παναγιωτακάκος

Κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με την πρόταση για στέγαση κέντρου προσωρινής φιλοξενίας παράνομων αλλοδαπών στο πρώην Δημόσιο ΚΤΕΟ Κροκεών, απευθύνει μέσω σχολίου που απέστειλε στο "ΛΤ", ο δημοτικός σύμβουλος Ευρώτα, κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος. Ο ίδιος αναφέρεται και στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών που εγκαινιάστηκε το 2009 στη Σπάρτη (περιοχή Ορθίας Αρτέμιδος), ωστόσο δεν λειτούργησε ποτέ. Συγκεκριμένα, τονίζει τα εξής:

«Υπενθυμίζω ότι έχει κατασκευασθεί, από το 2009 (Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών – Κέντρο Κράτησης Μεταναστών) με προδιαγραφές στην Σπάρτη και εγκαινιάσθηκε "με τιμές και δόξες" από τον τέως Υπουργό Εσωτερικών και νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και εν συνεχεία στελεχώθηκε από τον τότε υπουργό κ. Χρ. Παπουτσή.

panagiwtakakosΕρωτήματα:
1) Γιατί ποτέ δεν λειτούργησε και ποιοί έχουν την ευθύνη;
2) Γιατί αναζητούνται άλλες χωροταξικές λύσεις με νέες δαπάνες διαμόρφωσης και επισκευής, ενώ το συγκεκριμένο κτίριο είναι έτοιμο προς λειτουργία;
3) Αν όπως λέγεται το συγκεκριμένο κτίριο θεωρείται ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ τότε γιατί παρελήφθη, πόσα χρήματα δαπανήθηκαν και γιατί εκεί δεν γίνονται μετατροπές για την καταλληλότητα του.

Πάντως ο Δήμος Ευρώτα και οι Κροκεές δεν προτίθενται για τέτοιου είδους λύσεις και για περισσότερους τεκμηριωμένους λόγους που θα κατατεθούν αρμοδίως!»

Την αντίθεσή της εξέφρασε  
η κοινωνία των Κροκεών
Εν τω μεταξύ, την περασμένη Τετάρτη (10/1) έλαβε χώρα σύσκεψη-συζήτηση στις Κροκεές  για το πολύκροτο θέμα, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, ο δημοτικός σύμβουλος, Ηλίας Παναγιωτακάκος, φορείς και κάτοικοι της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την γενική εναντίωσή τους στην πρόταση δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας αλλοδαπών, καθώς θεωρούν ότι η παραμονή των μεταναστών στο χώρο, από προσωρινή θα εξελιχθεί σε μόνιμη.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα, όπου πρόκειται να ληφθούν και σχετικές αποφάσεις. Πάντως, η Δημοτική Αρχή Ευρώτα έχει εκφράσει επίσημα την αντίθεσή της στον παραπάνω σχεδιασμό, καθώς όπως ανέφερε ο δήμαρχος Δ. Βέρδος, ο δήμος δεν διαθέτει στην επικράτειά του, κατάλληλους χώρους για τη φιλοξενία αλλοδαπών.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος