Με κατάνυξη ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club

Ο αγιασμός των υδάτων στους Δ. Αν. Μάνης και Μονεμβασίας

Δευτέρα, 08 Ιανουάριος 2018 16:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με κατάνυξη ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων σε πολλές περιοχές του νομού Λακωνίας.

Στο Γύθειο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό εορτάστηκε το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στο Γύθειο, η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων.

Στον κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου τελέστηκε η αρχιερατική θεία λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού προεξάρχοντος του τοποτηρητού της Ι.Μ. Μάνης, σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευσταθίου.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε ιερά πομπή, που υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Δήμου Ανατολικής Μάνης, κατευθύνθηκε προς την αποβάθρα του λιμανιού του Γυθείου, όπου έλαβε χώρα η καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα. Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ, σκάφος του Λιμενικού Σώματος, αλιευτικά σκάφη και σκαφάκια του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας. Έξι θαρραλέοι νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Λακωνικού κόλπου  για να πιάσουν το Τίμιο Σταυρό. Τελικά το Σταυρό έπιασε για 5η  χρονιά ο Μιχάλης - Μάριος Ρεσμπίθας.

Το παρόν στο λαμπρό εορτασμό έδωσαν ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, οι βουλευτές Λακωνίας κκ Αραχωβίτης (ΣΥΡΙΖΑ) και Δαβάκης (Ν.Δ.), η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Στρατηγάκος, ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, ο αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Μαρουδάς, ο λιμενάρχης Γυθείου, πλωτάρχης ΛΣ κ. Γιαννουράκος, ο διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, αστυνόμος Β' κ. Κρητικός, ο αναπληρωτής διοικητής της ΠΥ επιπυραγός κ. Γραφάκος, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Μάνης.

Πηγή: githio-click.gr

Στον Κότρωνα
Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στον  Κότρωνα, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων του τοπικού συμβουλίου της ΤΚ Κότρωνα. Μετά την πανηγυρική λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων στο Κότρωνα όπου συμμετείχαν φέτος όπως και κάθε χρόνο στην κατάδυση για τον Τίμιο Σταυρό.

Αξιοσημείωτη ήταν συμμετοχή των παιδιών του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Χαραλάμπους του Κότρωνα.

Στο Λιμένι
Με λαμπρότητα τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων στο γραφικό Λιμένι, παρουσία πλήθους κόσμου, της προέδρου της ΤΚ Αρεόπολης κ. Παναγιώτας Ψωϊνου και φορέων. Μετά την πανηγυρική λειτουργία από τον ιερέα π. Γεώργιο Λεβαντή, ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων.

Στο Καραβοστάσι Οιτύλου
Κατανυκτικός ήταν ο αγιασμός των υδάτων και στο γραφικό Καραβοστάσι Οιτύλου παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων του τοπικού συμβουλίου της ΤΚ Οιτύλου και φορέων. Μετά την πανηγυρική λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων.

Ρεπορτάζ: Ελένη Τζανετάκου
Φωτο: Π. Κολοκούρης, Ηλ. Περγαντής

Λαμπρός εορτασμός και
στο Δήμο Μονεμβασίας
Με λαμπρότητα εορτάστηκαν, τo Σάββατο 6 Ιανουαρίου, τα Άγια Θεοφάνεια σε όλο τον Δήμο Μονεμβασίας.

Στη Νεάπολη η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε από τον αρχιμανδρίτη π. Ευστάθιο Πορφύρη, ο οποίος αντικατέστησε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευστάθιο, παρουσία μεταξύ άλλων του δημάρχου κ. Ηρακλή Τριχείλη, των αντιδημάρχων κκ Χαράλαμπο Κουτσονικολή και Ηλία Καλογερίνη, των δημοτικών συμβούλων κκ Κατερίνας Γεωργακάκου, Αλεξάνδρας Χαραμή, Χαράλαμπου Μαρούση και Σοφίας Δουμάνη και της περιφερειακής συμβούλου κ. Ματούλας Μπελεγρή και πλήθους κόσμου.

Στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού συμμετείχαν τολμηροί νέοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, όπως προστάζει το έθιμο, για να «πιάσουν» το σταυρό και να λάβουν την ευλογία Του.

Στη Μονεμβασία η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε στη θέση «Κουρκούλα» από τον εφημέριο της ενορίας πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Σταύρου Χριστάκου, του δημοτικού συμβούλου κ. Γεωργίου Βουνελάκη, του προέδρου κ. Δημητρίου Χουσάκου και μελών της Τοπικής Κοινότητας. Αρκετοί νέοι, ακολουθώντας το έθιμο έπεσαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Στους Μολάους, ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον αρχιερατικό επίτροπο Μολάων Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Πετρολέκα, συμπαραστατούμενο από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Στυλιανό Κότσαλη, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη, του Προέδρου κ. Ευθύμιου Κοντοσταθάκου και μελών της Δημοτικής Κοινότητας και πλήθος κόσμου.

Στο γραφικό λιμανάκι της Ελιάς, ο αγιασμός των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, πραγματοποιήθηκε από τον εφημέριο της ενορίας π. Βασίλειο Παπασωτηρόπουλο, παρουσία του δημοτικού συμβούλου κ. Ιωάννη Κολιάκου, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Γεώργιου Τζάκα, του εκπροσώπου του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων κ. Στέλιου Μεϊμέτη και πλήθος κόσμου. Τολμηροί νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον σταυρό, ενώ μετά το πέρας της εορτής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Η ΒΙΑΝΔΙΝΗ» μοίρασε γλυκίσματα στον κόσμο.

Στην Πλύτρα ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον εφημέριο Παπαδιανίκων π. Νικόλαο Δελακοβία, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Σουρλά, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρου Αβδούλου, της προέδρου του Νομικού Προσώπου κ. Παναγιώτας Αλειφέρη και πλήθος κόσμου.

Πηγή: monemvasianews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος