Αναβλήθηκε η δίκη για τις ανεμογεννήτριες στη Μάνη

Mayfair_Club

Προσφυγή έχουν καταθέσει 28 συλλόγων της περιοχής

Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2017 13:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναβλήθηκε η δίκη για τις ανεμογεννήτριες στη Μάνη

Για την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 αναβλήθηκε η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της προσφυγής 28 συλλόγων και 1.150 Μανιατών που από το 2012 έχουν αιτηθεί την ακύρωση της αδειοδότησης εγκατάστασης των περίπου 40 πρώτων ανεμογεννητριών ύψους 120 μέτρων στη χερσόνησο της Μάνης. Συνολικά, από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έχουν αδειοδοτηθεί περίπου 250 ανεμογεννήτριες.

Με αυτή τη μικρή αναβολή, που δόθηκε την Τετάρτη (6/12) εξασφαλίζεται ότι θα γίνει ουσιαστική συζήτηση στη νέα ημερομηνία, η οποία, όπως είπε και ο πρόεδρος του Δικαστηρίου θα είναι οριστική και δεν πρόκειται να υπάρξει νέα αναβολή.

Σημειώνεται πως από το 2012 που κατατέθηκε η προσφυγή έχουν αποφασιστεί έξι αναβολές, ενώ η χθεσινή ήταν η έβδομη. «Σε κάθε περίπτωση οι Μανιάτες και όσοι αγωνιούν και αγωνίζονται για τη διάσωση της Μάνης θα επαγρυπνούν και θα είναι σε ετοιμότητα να ανοίξουν νέα μέτωπα ώστε ο δίκαιος αυτός αγώνας να είναι νικηφόρος» αναφέρεται σε ανάρτηση της Οικολογικής Πολιτιστικής Κίνησης Μάνης.

Στις φωτογραφίες η ομάδα υποστήριξης της προσφυγής εξέρχεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος