Μια «αγκαλιά» για τα άτομα με αναπηρίες από το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης

Mayfair_Club

Ευστάθιος: «Να δώσουμε το χέρι μας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη»

Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2017 08:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μια «αγκαλιά» για τα άτομα με αναπηρίες από το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης

Το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Παντελεήμων» Σπάρτης, στα πλαίσια του εορτασμού της 3ης Δεκεμβρίου, υποδέχτηκε σχολεία του τόπου για να γιορτάσουν όλοι μαζί αυτή την ξεχωριστή ημέρα που είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρίες.

Στην πρόσκληση του ιδρύματος ανταποκρίθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Σπάρτης,  του 3ου,   του 4ου και  του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο π. Ιωάννης Προφύρης, δ/ντής του Ιδρύματος, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Ευχόμαστε ο εορτασμός της 3ης Δεκεμβρίου  να αποτελέσει πραγματικά μία ευκαιρία υπενθύμισης, απολογισμού και περίσκεψης για το τι έχει γίνει και τι θα μπορούσε να γίνει ώστε οι συνάνθρωποί μας να αντιμετωπίζονται ισότιμα με το σεβασμό που τους ταιριάζει. Οφείλουμε να εκφράζουμε την αγάπη μας, να συμμεριζόμαστε και να στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία».

Στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας απηύθυναν χαιρετισμό ο σχολικός σύμβουλος Π.Ε. Λακωνίας, κος Ιωάννης Σαϊτάκης, η δ/ντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, κα Σοφία Παινέση, η κ. Ελένη Παπαδόγιαννη και η κα Αικατερίνη Γιατράκου, εκπαιδευτικοί  του 3ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης αντίστοιχα, καθώς και ο δ/ντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, κ. Παναγιώτης Τρακάκης.

Εν συνεχεία η κ. Μαρία Γαζέτα, κοινωνική λειτουργός του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ανέπτυξε το θέμα «Ζώντας με τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες». Αναφέρθηκε στον όρο Αναπηρία ενώ τόνισε πόσο σημαντική είναι η ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία στα κανονικά σχολεία. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η ενσωμάτωση των Ατόμων με Αναπηρίες στο κανονικό σχολείο αποτελεί προ στάδιο και προϋπόθεση για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία, αφού τα παιδιά που αναπτύσσονται απομονωμένα σε εκπαιδευτικό επίπεδο, μπορεί να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη δυσκολία να προσαρμοστούν στην κοινωνία, αφού θα έχουν επωμιστεί και την ετικέτα του περιθωριακού».

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Η Μαγική Φλογέρα», που παρουσίασαν από κοινού τρόφιμοι του ιδρύματος και μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης. Μέσα από αυτήν την συνεργασία οι πρωταγωνιστές πρόσφεραν σε όλους τους παρευρισκόμενους ένα σπουδαίο μάθημα ζωής και αγάπης και μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τα άτομα με αναπηρίες.

Αμέσως μετά ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χάρισε σε όλους τους παρευρισκόμενους τον πάντα μεστό και ωφέλιμο λόγο του. Αρχικά ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Εκπαίδευσης, την ομιλήτρια, κ. Μαρία Γαζέτα καθώς και τα σχολεία για την παρουσία τους στο Ίδρυμα, ενώ στη συνέχεια επαίνεσε τους συντελεστές της όλης προσπάθειας. Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου αναφέρθηκε στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, λέγοντας: «Άτομα με Ειδικές Ανάγκες δεν είναι μόνο αυτοί που γεννιούνται, αλλά και αυτοί που γίνονται στην πορεία της ζωής τους. Τα άτομα αυτά μας δίνουν την αγάπη τους και εμείς με την σειρά μας δεν πρέπει να τους την στερήσουμε, αλλά να δώσουμε το χέρι μας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη». Επίσης αναφέρθηκε στην ξεχωριστή συνεργασία των τροφίμων του ιδρύματος με τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου , ενώ ευχήθηκε σε όλους  σωματική και ψυχική υγεία.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση όπου τρεις μαθητές παρέλαβαν ο καθένας ως δώρο μία μπάλα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος