Το 2ο Δημοτικό Σπάρτης «επισκέφθηκε» τον «Μολυβένιο Στρατιώτη» (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 09:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το 2ο Δημοτικό Σπάρτης «επισκέφθηκε» τον «Μολυβένιο Στρατιώτη» (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μαγευτική παιδική θεατρική παράσταση «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» που ανέβασε η θεατρική ομάδα Magic Dream στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σπάρτης, στο ισόγειο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης.

Η παράσταση ήταν βασισμένη στο κλασικό παραμύθι του Δανού λογοτέχνη και συγγραφέα παραμυθιών, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο οποίος αγάπησε τη ζωή και ερωτεύτηκε τον άνθρωπο, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του σε σειρές γενεών.

Όπως δήλωσε και η διευθύντρια του σχολείου, κ. Ελένη Δαράκη, «η διάσημη φράση του Άντερσεν ‘Σσσστ …αρχίζει το παραμύθι και όταν τελειώσει θα ξέρουμε περισσότερα απ’ ότι τώρα’ είχε πολλαπλή εφαρμογή, καθώς η όλη παράσταση, με τον αυτοσχεδιασμό, τη μουσική υποβολή, τον αφηγηματικό τρόπο, αλλά και τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης που υπήρξε μεταξύ ηθοποιών και παιδιών, επέτρεψαν στα παιδιά να γνωρίσουν σε βάθος τους χαρακτήρες του έργου, να εκφράσουν στιγμιαία τα πηγαία και έντονα συναισθήματά τους, να ισορροπήσουν συναισθηματικά μεταξύ κωμικού και δράματος και να ανυπομονούν διαρκώς για την εξέλιξη και το αναπάντεχο τέλος που τους επιφυλάχθηκε. Επίσης, το εν λόγω θεατρικό δρώμενο περιείχε και μηνύματα αντι-ρατσιστικής παιδαγωγικής απέναντι σε άτομα με ειδικές κινητικές ικανότητες, καθώς και αυτά τα άτομα μπορούν να οπλιστούν με θάρρος, επιμονή και αγάπη και να φέρουν εις πέρας τους στόχους τους, όπως ακριβώς έκανε και ο μολυβένιος στρατιώτης».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti