Χωρίς ιατροτεχνολογικά και υγειονομικά αναλώσιμα υλικά τα ΑμΕΑ

Καταγγελία του Σωματείου ΑμΕΑ Λακωνίας

Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2017 16:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χωρίς ιατροτεχνολογικά και υγειονομικά αναλώσιμα υλικά τα ΑμΕΑ

Είκοσι μία ημέρες συμπληρώθηκαν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, χωρίς να έχει αποκατασταθεί η δυνατότητα των παρόχων ιατροτεχνολογικού και υγειονομικού υλικού να εκτελούν ηλεκτρονικά τις συνταγές παροχής των απαραίτητων για την ζωή και την υγεία των Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες αναλωσίμων υλικών.

Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμΕΑ Λακωνίας: «Στις 24 Οκτώβρη 2017 ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ η έναρξη της διαδικασίας αντικατάστασης του υπάρχοντος συστήματος ηλεκτρονικής εκτέλεσης συνταγών. Σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα αναμονής της εφαρμογής του νέου συστήματος, αρκετοί Άνθρωποι δεν εξυπηρετούνται σε απολύτως βασικά - για την καθημερινότητά τους - αναλώσιμα υλικά. Ιδιαιτέρως σοβαρό είναι το πρόβλημα για εκείνους που χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη, οξυγόνο, για τους ανθρώπους με κάθε είδους στομία, για την παροχή κάθε είδους καθετήρων, φίλτρων δηλαδή βασικών υλικών για την υγεία και την επιβίωσή τους.

Σημειώνουμε πως σύμφωνα με την σύμβαση που όλοι οι πάροχοι έχουν υπογράψει με τον ΕΟΠΥΥ, απαγορεύεται η απ' ευθείας πώληση στον ενδιαφερόμενο κάθε αναλώσιμου ιατροτεχνολογικού και υγειονομικού υλικού. Συνεπώς ο Άνθρωπος με Ειδικές Ανάγκες είναι δέσμιος αυτού του αδιεξόδου που έχει προκύψει από τον προγραμματισμό του ΕΟΠΥΥ, και αδυνατεί να προμηθευτεί τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θεωρείται πιθανό να δωθεί παράταση της ηλεκτρονικής εκτέλεσης συνταγών με το προϋπάρχον σύστημα ώστε να δωθεί μία προσωρινή λύση σε αυτό το πρόβλημα».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti