Πρόσθετες δράσεις του «Διαύλου» το Νοέμβριο

Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 08:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόσθετες δράσεις του «Διαύλου» το Νοέμβριο

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λακωνίας «ΔΙΑΥΛΟΣ» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, ενημερώνει για τις επιπρόσθετες επιστημονικές δράσεις που είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο.

Αναλυτικά:

1. Επιμορφωτική Ημερίδα και Βιωματικό Εργαστήριο για Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης με τίτλο «Διαχείριση απώλειας και πένθους στο σχολείο»
  Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και η Υπεύθυνη του ΣΣΝ Λακωνίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ν. Λακωνίας «Δίαυλος» και το Συμβουλευτικό Κέντρο για το Πένθος «Μέριμνα», διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα, η οποία θα περιλαμβάνει και βιωματικό εργαστήριο, για τους εκπαιδευτικούς της Λακωνίας, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα απώλειας. Η επιμορφωτική αυτή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017, στις 10:00 π.μ. στο Διοικητήριο Λακωνίας (2ο χλμ. Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου), στην «Αίθουσα Λακώνων Ποιητών».

2. Βιωματικό σεμινάριο εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης και Προσχολικής Αγωγής στο εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης «Το σπίτι των παιδιών»
Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι σημαντικό να αναπτυχθούν δράσεις για την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας. Η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας δεν περιορίζεται στην απλή παροχή πληροφοριών, αλλά κυρίως στο να αξιοποιεί εκπαιδευτικές διαδικασίες με μεθόδους αλληλεπίδρασης και ενεργούς μάθησης, που στόχο έχουν την αύξηση των γνώσεων αλλά και την ενδυνάμωση, την υποστήριξη και την εκπαίδευση των ατόμων, ώστε να αναλαμβάνουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύσσουν δεξιότητες που συμβάλλουν στην καλή ενδοπροσωπική και διαπροσωπική τους προσαρμογή.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ» διοργανώνει σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών στο υλικό πρόληψης «Το σπίτι των παιδιών». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πρόληψης της επιθετικότητας και του εκφοβισμού που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Διαπραγματεύεται θέματα όπως ομαδικότητα και συνεργασία, αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, διαχείριση θυμού και φόβου, επικοινωνία, αποδοχή της διαφορετικότητας, επίλυση συγκρούσεων κ.α.

Το σεμινάριο θα έχει συνολική διάρκεια 12 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις 28 - 29 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου και ώρα 5:00 - 9:00 μ.μ. στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης. Συντονίστριες του σεμιναρίου θα είναι η κα Καργάκου Κατερίνα – Κοινωνική Λειτουργός MSc, PhD© και η Παπαδοπούλου Ιωάννα, Ψυχολόγος MSc.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος