Πλήθος πολιτών εξετάστηκαν για σακχαρώδη διαβήτη στο ΚΥ Αρεόπολης (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 08 Νοέμβριος 2017 17:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πλήθος πολιτών εξετάστηκαν για σακχαρώδη διαβήτη στο ΚΥ Αρεόπολης (ΦΩΤΟ)

«Αναζητώντας το παρόν και απαντώντας στο δύσκολο αίνιγμα της Σφίγγας…»

Διανύοντας συνεχώς αποστάσεις και αγαπώντας με έναν απελπισμένο έρωτα τόσο αυτή την ακριτική γωνιά όσο και τους λησμονημένους κατοίκους της, περιμένουμε καθημερινά στη στροφή για τον προορισμό του τρίπτυχου “Πρόληψη-Θεραπεία-Αποκατάσταση”.

Έτσι, για δεύτερη συνεχή χρονιά ανταμωθήκαμε με το μαγεμένο βλέμμα των Μανιατών την Ημέρα Πρόληψης του Σακχαρώδη Διαβήτη. Με αφορμή τις 14 Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη, και σε συνεργασία με τη Μονάδα Σακχαρώδη Διαβήτη και Μεταβολισμού της Θεραπευτικής Κλινικής  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», ορίσαμε το ραντεβού μας για τις 3 Νοεμβρίου στο Κέντρο Υγείας καιγια τις 4 Νοεμβρίου στα χωριά - οικισμούς της Μάνης, για όσους πολίτες αδυνατούσαν να προσέλθουν.    Πλήθος ασθενών εξετάστηκαν και έλαβαν συμβουλές από την καθηγήτρια κα Α. Μητράκου, η οποία μίλησε στο κοινό τονίζοντας τη σημασία των αλλαγών του τρόπου ζωής  στην καλή ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Ακολούθησε η εκπαίδευση του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, με την κατάρτιση παλαιότερων και νεότερων συναδέλφων στις τελευταίες εξελίξεις της αντιδιαβητικής θεραπείας.

Θερμές ευχαριστίες στη Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», στο Διευθυντή της, Καθηγητή και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Α. Μ. Δημόπουλο και στην Αν. Καθηγήτρια κα Α. Μητράκου.

Αυτός εδώ ο τόπος δεν συγκεντρώνει όλους τους μήνες και όλες τις ημέρες• κάποιες από αυτές μπορεί να είναι μνημειώδεις και άλλες επικίνδυνες στα διχαλωτά σοκάκια της Μάνης.
Αναρωτιέμαι… αυτή την ημέρα του Νοέμβρη ήταν παράξενη η αγάπη μου ή η προσφορά όλων των εργαζομένων προς τους πολίτες-ασθενείς;

Τα αποτελέσματα ήταν τόσο σημαντικά που δεν μας δίνουν τη δυνατότητα για ένα μεγαλειώδες Δελτίο Τύπου, για αυτό θα συνεχίσουμε να αναζητούμε την απάντηση στο δύσκολο αίνιγμα της Σφίγγας.

Εις το επανιδείν…

Δρ Ανάργυρος Δ. Μαριόλης
διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης


Ε
νημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος