Ο εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου στην ΙΜ Παναγίας Γιάτρισσας Ταϋγέτου (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος 2017 08:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου στην ΙΜ Παναγίας Γιάτρισσας Ταϋγέτου (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή ετελέσθη ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας για το Γενέσιον της Θεοτόκου στην ΙΜ Παναγίας Γιάτρισσας του Ταϋγέτου, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Μπολοβίνος, ο οποίος απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον ναό και τον περιβάλλοντα χώρο,  μίλησε για την μεγάλη αυτή εορτή και τους συμβολισμούς της.  Κατακλείοντας την ομιλία του, ευχήθηκε «η Παναγία να μας έχει πάντα υπό την σκέπη Της σαν στοργική μάνα, να μας ενδυναμώνει, να μας παρηγορεί και να μας καθοδηγεί, έτσι ώστε να μπορούμε να ξεπερνούμε τις αναπόφευκτες δυσκολίες της ζωής».

Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ κ. Θανάσης Δαβάκης, ο διοικητής του ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος πιστών, οι οποίοι για ακόμα μια χρονιά κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο της μονής, περιμένοντας με ευλάβεια να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας. Αξίζει να σημειωθεί οτι πολλοί είναι αυτοί που φτάνουν πεζοί στην ιερά μονή, διανύοντας μια απόσταση άνω των εφτά ωρών.

Ρεπορτάζ: Ελένη Τζανετάκου




Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti