Τίμησαν τη μνήμη του Π. Λαμπαδάριου οι ιεροψάλτες της Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Κατά την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων

Τετάρτη, 05 Ιούλιος 2017 12:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τίμησαν τη μνήμη του Π. Λαμπαδάριου οι ιεροψάλτες της Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Τους Πρωτοκορυφαίους των Αποστόλων Πέτρο και Παύλο εόρτασε και εφέτος ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Λακωνίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος» και μέσω αυτής τη εορτής, κράτησε ζωντανή τη μνήμη του συντοπίτη μας διδασκάλου Πέτρου του Λαμπαδαρίου.

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού μετ'αρτοκλασίας στον ΙΝ των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στο νησάκι Κρανάη στο Γύθειο.

Το πρωί της Πέμπτης 29 Ιουνίου, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε η ακολουθία του όρθρου και η θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό ΙΝ Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σπάρτης. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε αρχιερατικό μνημόσυνο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευσταθίου, υπέρ μνήμης και τιμής του Πέτρου Λαμπαδαρίου. Μετά την τέλεση του μνημοσύνου τελέστηκε, στην προτομή του Πέτρου, που βρίσκεται στο πάρκο Ευαγγελιστρίας, επιμνημόσυνη δέηση, από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης π. Γεώργιο Μπλάθρα.

Σε όλες τις ιερές ακολουθίες τους ύμνους, που ήταν μελοποιήσεις του μεγάλου διδασκάλου Πέτρου, έψαλαν μέλη του Συλλόγου.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti