Δράσεις και βραβεύσεις για το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης!

Για τα πέτρινα γεφύρια της Ελλάδας και το Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 16:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δράσεις και βραβεύσεις για το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης!

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017 συμμετείχαν και υλοποίησαν το πολιτιστικό πρόγραμμα «Τα Πέτρινα Γεφύρια της Ελλάδας», πραγματοποίησαν μονοήμερη εκδρομή στο Νεοχώρι Μεσσηνίας-Καλαμάτα στις 28 Απριλίου. Τα παιδιά και οι συνοδοί καθηγητές Ελένη Ανεζύρη, Ιωάννα Μπαθούλη και Θεοδούλη Βλαχουτσάκου, επισκέφθηκαν το γεφύρι της Μαυροζούμενας -το παλαιότερο εν λειτουργία γεφύρι της Ευρώπης- και στη συνέχεια συμμετείχαν στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ στην Καλαμάτα, όπου για τη δημιουργία της αφίσας του φεστιβάλ, απέσπασαν το 1ο βραβείο.

Στο φεστιβάλ, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη 17 πόλεων όπου διεξήχθησαν τα αντίστοιχα φεστιβάλ και στη συνέχεια παρουσίασαν:

1. Με τη βοήθεια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, το ρομποτάκι που περιηγήθηκε στα σημαντικότερα γεφύρια της Ελλάδας, τα οποία οι μαθητές είχαν αναπαραστήσει σε μακέτα.

2. Εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο, όπου ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται για κάθε γεφύρι που επισκέπτεται.

Επίσης σε συνεργασία με το πολιτιστικό πρόγραμμα «Αλησμόνητες Πατρίδες: Χτες…Σήμερα», οι μαθητές παρουσίασαν την ηλεκτρονική δημιουργία της ιστορίας της Κύπρου, εργασία για την οποία απέσπασαν και το 2ο Πανελλήνιο Βραβείο.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Σταύρος Περγαντής συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου για την υλοποίηση και επιτυχία αυτού του σχολικού προγράμματος.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti