Η Ακολουθία της Αναστάσεως στο Μητροπολιτικό ναό Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Εγκρίθηκε η Αγιοκατάταξη του Εθνομάρτυρος Ανανία που αποκεφαλίστηκε στο Μυστρά

Τρίτη, 18 Απρίλιος 2017 12:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Ακολουθία της Αναστάσεως στο Μητροπολιτικό ναό Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

H εορτή των εορτών και η πανήγυρη των πανηγύρεων, η Ανάσταση του Ιησού Χριστού εορτάσθηκε με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το βράδυ του Μ. Σαββάτου, στο Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελίστριας Σπάρτης.

Πλήθος πιστών κάθε ηλικίας προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την Ακολουθία της Αναστάσεως και με τις λαμπάδες και τα φαναράκια ανά χείρας να λάβουν από τα χέρια του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, το ανέσπερο Φως, το οποίο πηγάζει εκ του Ζωοδόχου Παναγίου Τάφου του Κυρίου, ακούγοντας λίγο αργότερα τον νικητήριο παιάνα, της ζωής επί του θανάτου, το «Χριστός Ανέστη».

Όπως κάθε χρόνο, η ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου και το χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως έλαβαν χώρα στον στολισμένο προαύλιο χώρο της Ευαγγελίστριας, ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσε η Φιλαρμονική του Δ. Σπάρτης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Σαράντου Κανελλάκου.

Πριν την επιστροφή στο ναό για την τέλεση της θείας λειτουργίας, ο κ. Ευστάθιος απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης στο εκκλησίασμα, ευχόμενος αρχικά η Ανάσταση του Κυρίου μας να φέρει υγεία, χαρά και ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, θέλοντας να επιτείνει το χαρμόσυνο κλίμα, γνωστοποίησε ότι ύστερα από μακρόχρονες και επίπονες προσπάθειες της ΙΜΜΣ, η Εκκλησία της Ελλάδος ενέκρινε την Αγιοκατάταξη του Επισκόπου Λακεδαιμονίας και Εθνομάρτυρος, Ανανία Λαμπάρδη, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από τους Τούρκους στις 15 Απριλίου 1764 έξω από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Μυστρά. Το μόνο που απομένει πλέον είναι η έγκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Όπως τόνισε ο σεβασμιώτατος, το γεγονός αυτός αποτελεί ύψιστη τιμή και πηγή μεγάλης χαράς για την τοπική Εκκλησία.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti