«Η απόφαση του ΣτΕ απέδωσε την αποκλειστική ευθύνη στη ΝΔ» (VIDEO)

Αραχωβίτης για τηλεοπτικές άδειες

Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2016 18:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η απόφαση του ΣτΕ απέδωσε την αποκλειστική ευθύνη στη ΝΔ» (VIDEO)

Μιλώντας την Πέμπτη (27/10) στην τηλεόραση του STAR και τη δημοσιογράφο Π. Τσαπανίδου, για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί ήδη ότι το καθεστώς ανομίας που επικρατούσε επί 27 χρόνια στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, είναι αντισυνταγματικό. Αυτό που αμφισβητεί επί της ουσίας είναι ότι θα έπρεπε να έχει εμπλακεί το ΕΣΡ. Κι εδώ μπαίνει το εύλογο ερώτημα: “Με ποιού την ευθύνη δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη το Συμβούλιο”;

Η ΝΔ δεν έχει συναινέσει μέχρι τώρα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας, να συγκροτηθεί ΕΣΡ και αξίζει να δούμε αν θα συνεχίσει να ταυτίζεται με τη διαπλοκή και να μπλοκάρει τη διαδικασία. Εμείς πάντως τάξη θα βάλουμε, είτε αρέσει στη διαπλοκή είτε όχι.
Αυτό που θα υπάρξει από Δευτέρα είναι βεβαίωση προσωρινής άδειας λειτουργίας για τα υφιστάμενα κανάλια. Όταν συγκροτηθεί το ΕΣΡ, θα έχει την αρμοδιότητα να προτείνει, με τεκμηριωμένη γνώμη, όπως ορίζει ο Νόμος, τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών Αλλά έπρεπε να φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει, για να συναινέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, και δια του κ. Φορτσάκη, σήμερα, εδώ στο πλατό, στη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ;

Θεωρώ ότι η ΝΔ έλαβε το μήνυμα ότι η αντισυνταγματικότητα του νόμου κρίθηκε ακριβώς, στο σημείο που δε συναινούσε. Δηλαδή η απόφαση του ΣτΕ απέδωσε ουσιαστικά την αποκλειστική ευθύνη στη ΝΔ».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti